Saturday, April 30, 2011

The best of the Royal Wedding

Klänningen är omtalad, som jag sagt innan är jag inte helt förtjust i den. Nedan har ni de bästa delarna, d.v.s. kyssarna och vigseln :)


Vid 21-tiden svensk tid kom den första offentliga kommentaren från Kate Middleton.
– Jag är glad att det var uppehåll, vi har haft en fantastisk dag.
xoxo,
Vicky

Idag är det Valborg :)

Majbål... Har nog inte sett något på 10 år eller mer...hehe.. Och idag tror jag att det närmaste vi kommer ett majbål är där det ska grillas ;)

Jag och Karro funderade för någon dag sedan varför man firar Valborg, så jag slog upp det idag.
The current festival is, in most countries that celebrate it, named after Saint Walburga (ca. 710-777/9). As Walburga was canonized on 1 May (ca. 870), she became associated with May Day, especially in the Finnish and Swedish calendars. The eve of May day, traditionally celebrated with dancing, came to be known as Walpurgisnacht ("Walpurga's night").

The German term is recorded in the 17th century, e.g. by Johannes Praetorius (1668), as S. Walpurgis Nacht or S. Walpurgis Abend. In earlier references, 1 May is more typically referred to as Jacobi Philippi (after James the Less and Philip, the apostles whose feast day falls on 1 May), e.g. in the Calendarium Perpetuum by Johannes Coler (1603, p. 89).

The 17th century German tradition of a meeting of sorcerers and witches on May Day is influenced by the descriptions of Witches' Sabbaths in 15th and 16th century literature.

Also celebrated in Finland, Estonia, Lituania and Czech Republic

Read more HERE.

Hur firar ni Valborg i år?

xoxo,

Vicky

Friday, April 29, 2011

Unpretty

Glee´s Lea Michele and Dianna Agron performing TLC´s Unpretty. Really good version :)

xoxo,
Vicky

Hårborttagning

Fixar jue vissa delar av kroppen med laser för att kunna slippa de för all framtid, men har jue fortfarande t.ex. ben kvar som ska "avhåras". Så köpte Veet´s nya rosa spray-on för hårborttagning. Ni kan bl.a. klicka hem den från Modegallerian :)

Någon som provat?


xoxo,
Vicky

I shop til I drop

Igår var jag ute halva dagen med min mamma, dels blev det matshopping, kläder m.m. Men jag va helt slut när jag kom hem, så därför även den dåliga bloggningen igår.

Andersen & Lauth tunika och scarf, Marlene Birger shorts, Billabong kjol, 3 par WESC hipsters.


xoxo,
Vicky

The Royal Wedding - Kate´s klänning



Tror att alla tittar på bröllopet just nu, eller väldigt många iaf. Det första jag tittade på var såklart Kate´s klänning och jag är besviken. Jag tycker hon ser tråkig ut och jag tycker inte att klänningen är något speciellt.

Det är en McQueen designad av Sarah Burton. Vad säger ni? Do you like the dress? I´m not impressed. Mer info om klänningen hittar ni hos Josey.
xoxo,
Vicky

Thursday, April 28, 2011

Riktig kaloribomb


Jag vaknade och fick helt plötsligt lite nostalgi-feeling i form av att äta en dubbel toast-macka med ost och skinka. Sådana som man alltid bl.a. åt i stallet. Minns ni? Så det var bara att leta upp toastern, ta fram ost och skinka, ketchup och majonäs
(majonäs är något jag lärt mig i Österrike... not good).

Så en dubbelmacka blev det till frukost. Ska jag tippa på kalorierna i denna dubbelmacka så är det säkert typ dryga 500kcal... ca 175kcal på brödskivorna ca 50kcal på smöret, 15kcal på skinkan, ca 150kcal på osten detta blir ca 400kcal. Därtill lite ketchup och mayo, så 500kcal serverat och klart.

Typ hela dagens matkalori-intag på vad jag äter på senaste tiden, men men, ibland får man unna sig ;)


xoxo,
Vicky

Wednesday, April 27, 2011

Today´s Shopping :)

Not much, but still a bit :)

VänsterjusteraUnderwear and a present for my Mom at Gina Tricot.

Put Your Hats On!


En mysig dag i stan med Karro. Käkade lunch på Jensens, där jag aldrig varit med om så dålig betjäning som idag...

Sedan blev det lite shopping (visar sen).

Hatar hattar egentligen och nej, jag tycker inte det är snyggt med hatt, inte på någon..hehe...


xoxo,
Vicky

Hur sover du?

Totalt undersöktes 1000 personer, och forskarna menar att vilken position de sov i visade på vilken typ av personlighet de hade.

Sov rätt – må bättre

Förutom att titta på kopplingen mellan sovställning och personlighet så tittade forskarna även på om de olika ställningarna var bra eller dåliga för hälsan.

De kom fram till att ”Fritt fall positionen”, när man ligger på mage, är bra för matsmältningen medan de ryggliggande positionerna ”Sjöstjärnepositionen” och "Soldatpositionen" ofta ledde till problem med snarkning.

1 - - - - - 2 - - - - - 3 - - - - - 4 - - - - - 5 - - - - - 6
Jag sover i 5:an och 1:an.

1. Fosterställning: Är den vanligaste sovställningen. Av de 1000 testpersonerna sov hela 41% på det viset, varav mer än dubbelt så många kvinnor som män. De som kryper upp i fosterställning beskrivs som tuffa på utsidan, men känsliga i hjärtat. De kan vara blyga när de först träffa någon, men slappna snabbt av.

2. Som en stock - 15% - på sidan med båda armarna ner utefter sidorna. Dessa personer beskrivs som lättsamma, sociala människor som gillar att vara en del av gruppen. De har lätt att lita på främlingar men kan vara lättlurade.

3. Längtar positionen - 13% - på sidan med båda armarna ut framför sig. Det anses tyda på en öppen karaktär, men som samtidigt kan vara misstänksam eller cynisk. Personer som sover på detta vis är långsamma med att bestämma sig, men när de har fattat ett beslut går det inte att ändra det.

4. Soldatpositionen - 8% - liggandes på rygg med båda armarna vid sidorna. Människor som sover i denna position är i allmänhet lugna och reserverade. De tycker inte om att göra väsen av sig, men ställer höga krav på sig själva och andra.

5. Fritt fall positionen - 7% - på mage med händerna runt kudden och huvudet vänt åt sidan. Dessa personer beskrivs som sällskapliga och fräcka, men med en tendens att vara nerviga och sköra. De gillar inte kritik, eller extrema situationer.

6. Sjöstjärnepositionen - 5% - på rygg med båda armarna upp runt kudden. Dessa personer har lätt att få många och goda vänner eftersom de alltid är beredda att lyssna till andra, och erbjuda hjälp när det behövs. De tycker i allmänhet inte om att vara i centrum.

(Källa: BBC News)

Tuesday, April 26, 2011

Restylane Perlane - behandling LIVE


Så idag tog jag med mig Karro och åkte iväg till Heike Stop & Stare (fd Salong Chi) i Malmö. för att fixa en re-fill på mina läppar med Restylane Perlane. Bedövat med Emla-salva i ca 15 min, sedan var det dags.

Är ni spruträdda, ska ni kanske inte se videon :) If you are afraid of syringes, maybe you shouldn´t watch me having my lips done...

Före och efter bilder kommer om någon dag då man verkligen ser hur läpparna blivit :)



Vill du boka tid? Heike: 0709-208770

xoxo,
Vicky

Pepsodent White Now


Som jag skrev för några dagar sedan, så
är med i Buzzador. Där får man lite då och då prova lite olika saker och bedöma vad man själv tycker. Pepsodent White Now fick jag hem nu och Pepsodent White Now utlovar "vitare och mer glänsande tänder redan efter första borstningen".

Före - - - - - - - - - - - - - - - - - > Efter


Ni får bedöma själva, men jag tycker nog faktiskt att det är en liten skillnad, håller ni inte med?

Kommer såklart fortsätta att visa resultat :)

Vill ni också få prova saker gratis? Bli medlem i Buzzador HÄR

xoxo,
Vicky

Monday, April 25, 2011

Läppar på G imorgon :)


Ska iväg till Heike (på Salong Chi) imorgon och fixa en re-touch på mina läppar :) Restylane Perlane blir det igen då jag var grymt nöjd sist :)

xoxo,
Vicky

Råd från en annan generation

Det finns nog inget som kan få mig mer förbannad än folk (läs min mamma och hennes vänner) som ska ge en relationsråd eller andra råd om något som de inte har den minsta aning om. Det enda jag vill göra är att explodera up in their faces, men man kan jue bete sig...

Det är inte det att jag har något emot att folk ger mig råd eller så, men när de försöker "tvinga" på en saker att göra, hur man ska tycka och att man bara borde hålla tillgodo, då rinner iaf bägaren över för min del.

Jag skiter i vad folk tycker, jag kommer ALDRIG hålla tillgodo med medelmåttigt, never. I don´t give a fuck vad det kosta vill, tid, pengar, svett, tårar. Vi kommer från två helt olika generationer, så jag tvivlar på att de någonsin kommer förstå hur det ser ut i vår. För jag förstår väldigt bra hur det var i deras, speciellt som kvinna.

Och nej, livet går inte ut på att hitta en kille så fort som möjligt och vara med honom, så blir allting bra, och man är nöjd med allt... OMG! I fucking just wanna scream!
xoxo,
Vicky

SNÖ of Sweden

Köpte dessa tre armband igår :)

xoxo,
Vicky

Sunday, April 24, 2011

Judas is a metaphor


I love Lady Gaga´s new song. Its really great, but a lot of people are saying that they really don´t like what she is singing. From my point of view, after checking out the lyrics today, I think that "Judas" is a metaphor for the "bad guys" "we" choose to date, believe and cling to, even though we know that it isn´t good, even when they are doing bad stuff, we stay, over and over again.

Don´t You think so?

Gaga loves to provoke, so instead of singing about bad boys, why don´t use Judas to get the talking going.

Lady GaGa - Judas lyrics

Ohohohoh
I'm in love with Judas, Judas

Ohohohoh
I'm in love with Judas, Judas

Judas! Juda-as Judas! Juda-as
Judas! Juda-as Judas! GAGA

Verse 1]
When he comes to me, I am ready
I'll wash his feet with my hair if he needs
Forgive him when his tongue lies through his brain
Even after three times, he betrays me

I'll bring him down, bring him down, down
A king with no crown, king with no crown

[Chorus]
I'm just a Holy Fool, oh baby he's so cruel
But still I'm in love with Judas, baby
I'm just a Holy Fool, oh baby he's so cruel
But still I'm in love with Judas, baby

Ohohohoh
I'm in love with Judas, Judas

Ohohohoh
I'm in love with Judas, Judas

Judas! Juda-as Judas! Juda-as
Judas! Juda-as Judas! GAGA

[Verse 2]
I couldn't love a man so purely
Even prophets forgave his crooked way
I've learned love is like a brick you can
Build a house or sink a dead body

I'll bring him down, bring him down, down
A king with no crown, king with no crown

[Chorus]
I'm just a Holy Fool, oh baby he's so cruel
But still I'm in love with Judas, baby
I'm just a Holy Fool, oh baby he's so cruel
But still I'm in love with Judas, baby

Ohohohoh
I'm in love with Judas, Judas

Ohohohoh
I'm in love with Judas, Judas

[Bridge]
In the most Biblical sense,
I am beyond repentance
Fame hooker, prostitute wench, vomits her mind
But in the cultural sense
I just speak in future tense
Judas kiss me if offenced,
Or wear an ear condom next time

I wanna love you,
But something's pulling me away from you
Jesus is my virtue,
And Judas is the demon I cling to
I cling to

[Chorus]
I'm just a Holy Fool, oh baby he's so cruel
But still I'm in love with Judas, baby
I'm just a Holy Fool, oh baby he's so cruel
But still I'm in love with Judas, baby

Ohohohoh
I'm in love with Judas, Judas

Ohohohoh
I'm in love with Judas, Judas

Judas! Juda-as Judas! Juda-as
Judas! Juda-as Judas! GAGA
xoxo,
Vicky

L´Oréal Youth Code & SNÖ

Dagens light shopping blev L´Oréal´s Youth Code serum (Tess rekommenderade det), samt 3 armband från SNÖ (fotar imorgon). Serumet är ganska billigt, lite dryga 230kr för en ganska stor flaska, så det är värt att prova. Får väl se om jag ser ut som en halv prickig korv imorgon eller ej..hehe.. Är väldigt känslig i min hy, så så fort krämerna är för feta eller ej passar så ploppar det upp finnar och grejjer :/

Använde Cliniderm´s serum och dagkräm nu i vinter, men känner att krämen (serumet använde jag slut på) börjar bli för fet för mig nu när den torra och kyliga vintern är över, så är tvungen att införskaffa något nytt.

Funkar inte denna så får jag väl gå tillbaka till Garnier Pure A, den vet jag funkar, men ville ha något lite bättre :)


xoxo,
Vicky

Blondie

Ännu en utläst bok, eller ja utläst för ett tag sedan. Birgitta Andersson´s självbiografi "Blondie" som var riktigt bra.
Som nyfödd är hon nära att bli lämnad i en snödriva. Som sjuåring blir hon våldtagen av en alkoholist i en trappuppgång. Som nioåring rymmer hon hemifrån och blir än en gång våldtagen av en långtradarchaufför som gett henne lift. Som tolvåring börjar hon sälja sin kropp till fyllgubbarna i Björns trädgårdSöder i Stockholm. Som trettonåring är hon fullfjädrad prostituerad i City och har en hallick som tar ifrån henne merparten av de pengar hon tjänar. Som tonåring blir hon snart grovt kriminell och utnämns av pressen till Sveriges gangsterdrottning. Hon kommer att tillbringa sexton år av sitt liv på olika institutioner, alltifrån flickhem, ungdomsvårdsskolor och psykiatriska kliniker till slutna avdelningar på såväl mentalsjukhus som kvinnofängelset Hinseberg.

Hon heter Birgitta Blondie Andersson och har levt ett liv som de flesta människor inte kan föreställa sig ens i sin vildaste och mörkaste fantasi. Om detta liv i fattigdom, förnedring och fullständig utsatthet berättar hon osentimentalt och med kärv humor i Blondie. Det här är på samma gång ett skakande tidsdokument, ett gripande kvinnoöde och en paradoxalt upplyftande skildring av närmast ofattbar mänsklig styrka.
xoxo,
Vicky

Easter Outfit :)

Maybe a weird choice, black, but hey sometimes you have to be original ;)

Dress: Acne
Blazer: STOCKH LM
Shoes: Pepe Jeans
Bag: Chloé
Sunglasses: D&G
Earrings: Pilgrim


xoxo,
Vicky

Påskdagen :)


Strålande sol på Lilla Torg. Satt lite på Moosehead och sedan bytte jag och Tess plats till Mello Yello där vi tog ännu en Cola Light med is och citron (sommarplåga..hehe..) och en lättare lunch :) Riktigt mysigt hade vi det med girltalk och sol :)

Sedan blev det en runda till Åhlens City med minimal shopping :)
Vad har ni gjort denna underbara påskdag?

xoxo,
Vicky

In 30 min I'll be here:

Lilla Torg with Tess :)

xoxo,
Vicky

Saturday, April 23, 2011

Buzzador paket inkommet :)


Jag är med i Buzzador. Där får man lite då och då prova lite olika saker och bedömma vad man själv tycker. Denna gång har jag fått hem Pepsodent White Now. Denna tandkräm sägs ge resultat redan efter första bortstningen, vilket jag tänker se imorgon :) Är ni intresserade av att jag lottar ut någon av de små tuberna i bloggen?

xoxo,
Vicky

Ishockey på Malmö Stadion


Så i onsdagskväll begav vi oss för att se Ryssland möta Sverige i ishockey. Oleg har blivit co-tränare för det ryska landslaget så vi hade dels biljetter därifrån, sen hade även Kayt´s mamma fått hemskickat från Hockeyförbundet. Vi väntade på ambassadören innan vi gick in för ett glas vin och sedan intog vi våra platser. Ganska perfekta må jag säga, långt ner, men inte så långt ner att man har plexiglaset framför sig.

Welcome the Teams:

Ryssland´s och Sverige´s Nationalsånger:

Nästan 10 500 personer, så inte fullt, men bra med folk. Sverige lyckades kvittera till 2-2, men sen drog Ryssland ifrån i sista 20 minuters spelet, så det blev 4-2.


No hockey without fights & scores:

Efteråt kom Oleg och hämtade oss för att gå ner till omklädningsrummen..hehe.. Träffade på TV-sporten, som gjorde lite intervjuer med hon Susanne och han där normala sportkillen, vad han nu heter :) Trevlig kille det där :)Kände mig lite dum där killarna sprang runt nakna typ mitt fram en (och nej jag menar inte med underkläder utan med allt dinglande..haha..). Sen känner jag jue inte igen en endaste hockeyspelare, varken utseendemässigt eller namnmässigt, så kände mig lite lost..hehe... Den enda jag vet vem det är är Patrik Berglund 18, och det är bara för att Andréa var ihop med honom innan :) Men det var trevligt :)


Internt: Kayt´s mamma blev "Off-side" i omklädningsrummet...hahahahaha...



Någon som var där eller såg matchen på tv?

xoxo,
Vicky