Saturday, November 28, 2015

Vår Lyxloppis är i Tidningen idag!


Igår ringde Sydsvenskan upp mig gällande vår Loppis med Lyx som vi har i Baltiska Hallen i Malmö imorgon. Idag är vi med i papperstidningen och på webben :) Hoppas vi ses imorgon! Ni hittar hela artikeln här: http://www.sydsvenskan.se/malmo/en-lyxloppis-for-en-battre-varld/Loppis med lyx flyers
xo--Vicky 
Bloggar även på http://vicktoria.malmolife.se 
Follow Me on Twitter VicktoriaM!
Follow Me on Instagram vicktoriamurawska 
 

Wednesday, November 11, 2015

It's NOT Balmain Dear! H&M

Alltså vilken hype över Balmain’s kollektion för H&M världen över. Slutsåld på mindre än 30minuter. Låt mig berätta för er var hypen kommer ifrån. Hade jag frågat 3/4 av folket om de känner till Balmain i våras, så hade de flesta svarat ”vem är det?”

Efter att H&M kom ut med sitt nya samarbete, så var PR allt man tänkte. Olivier Rousteing må vara hipp, ung och ge det etablerade märket en ny vibe av freshness, men face it, han är inte känd. Alla vet vem Olivier är nu för att han efter nyhetsrelesen såg til att hänga med ALLA som är IT eller i närheten av IT-personer just nu. Att välja Kardashian barnet, Kendall Jenner som huvudmodell (tillsammans med Gigi Hadid) och hänga med henne och hennes systrar 24/7 – ”You can call me Olivier Kardashian now”, samtidigt som han hoppade på ett nytt jet plan var och varannan dag för att hänga med en ny super model som alla vet vem de är och där han säkerligen var säker att bilder skulle hamna på Instagram. Alessandra Ambrosio, Gigi Hadid, J. Lo, gänget från Empire, Rosie Huntington-Whitley, Rihanna, Beyoncé, Cindy Crawford etc.
PR, PR, PR. Och alla slukade det totallt. Kollektionen är en av H&M’s dyraste, eller ja det är den dyraste. De billigaste t-shirtsen kostade 299kr, en vit/svart t-shirt med Balmain Paris tryck på… På Tradera går dessa för över 1000kr… Visst en RIKTIG Balmain t-shirt med tryck kostar 190€, men detta är H&M!!
jag säger det om varje designer-kollektion som kommer ut, det är H&M! Den pärlbroderade jackan som kostade 3999kr i butik gick för närmare 10 000kr på Tradera. Galenskap. Visst du hade kanske fått betala runt det fyrdubbla för en äkta Balmain, men det står fortfarande H&M på etiketten.
Enligt mig är det nästan som när man går på bazaarerna här i Turkiet och de säljer kopior av LV’-väskor. Du kan få en kopia för 200kr, men de visar dig även ”de som är som äkta i skinn” som du ska betala runt 2000kr för. – Jag skulle ALDRIG ge så mycket pengar för en kopia. För inse fakta H&M-kollaborationerna är en sorts kopior.

Förstå mig inte fel, jag äger själv en hel del plagg från tidigare kollektioner, men jag har ALDRIG betalat mer än 1000kr för ett plagg. Det dyraste jag äger är nog antigen min Alexander Wang klänning (minns inte om den kostade 899kr eller mindre) eller mina mocka pumps från en av de första samarbetena, Viktor & Rolf som kostade 79,99€. Eller nej, nu ljög jag, maxiklänningen i siden från Marni är det dyraste plagget, 1499kr kostade den, köpte den dock för halva priset på REA i Polen, så då blir den inte så dyr.


Kollektionen jag äger mest plagg från är Sonia Rykiel, sedan har jag lite Karl Lagerfeld, Matthew Williamson, Versace, Marni och Maison Martin Margiela.
that’s how I see it!

xoxo,
Vicky

Sunday, November 08, 2015

World’s 10 Best Airports

Ja, flyga och flygplatser är något jag kan. Momondo har framställt en lista på de 10 bästa flygplatserna i världen där man gärna spenderar några extra timmar utan att klaga. Jag lämnar mina kommentarer i kursiv stil :)

Singapore Changi International Airport (SIN)

Folk vandrar genom Butterfly Garden på Changi International.
Med tre priser för “världens bästa flygplats” är det inte så konstigt att Singapore Changi på denna topp 10-lista.
Flygplatsen breder ut sig över 3 rymliga terminaler och resenärer kan underhålla sig med ett dopp i takpoolen, vandra genom fjärilsträdgården eller se en film i biografen som är öppen 24 timmar om dygnet. Det finns också ett “social tree” där du kan dela med dig av dina favoritfoton från dina resor runt världen.
Är du sen till flighten är det inga problem. Terminal 3 har nämligen en fyra våningar hög rutschkana som tar dig till gaten på nolltid. – mellanlandade här när vi flög till Bali och hem, tyvärr bara 1h, så det enda vi hann med var billig shopping med supertrevlig personal.

Helsinki Airport (HEL) – Finland

Den färgglada Aspire-loungen på Helsingfors flygplats.
Helsingfors flygplats är man inte rädd att betona det typiskt finska. Och då inte bara Muminbutiken.
Först och främst finns en finsk bastu inne i den påkostade loungen, där trötta resenärer kan klä av sig och svettas ut lite stresshormoner. Sen kan avslappningen fortsätta i Aspire-loungen och nära själen en smula, med finska möbler och konstinstallationer från framtidens Aaltos.
Men det kanske mest imponerande med Helsingfors flygplats är ändå inte de finska konstnärerna utan hur man sätter resenärernas komfort och lugn i första rummet. Oavsett om du stannar en timma eller har en lång transit på en hel dag, ska du absolut titta förbi i bokbytarstationen, på flygmuséet eller ta en gratis pilateslektion. – aldrig varit här

Munich Airport (MUC) – Tyskland

Barn leker utanför Münchens flygplats.
Ett stort problem med en lång transit är att barnen lätt blir trötta och griniga. Om det bara fanns ett ställe där de kunde leka av sig och träffa andra unga. Det gör det på Münchens flygplats “Visitor’s park”.
Denna enorma utomhuspark är perfekt för resenärer som vill fly den ganska boxiga och tråkiga terminalbyggnaden. Ska du resa sommartid ges det till och med gratis surflektioner på parkens vågmaskin.
Vill du ta något att dricka och äta finns det bästa från södra Tyskland (läs: öl, korv och ost) i de över 50 barerna och restaurangerna. Tiden – inte bara du – flyger fram. - en flygplats jag gillar, speciellt somd e skriver här är vistors park väldigt trevlig, desinen är också magnifik.

Hong Kong International Airport (HKG) – Kina

Resenärer väntar vid gaten på Hong Kongs vackra internationella flygplats.
Den rymdinspirerade Hong Kong International är precis så bombastisk som man kan förvänta sig av flygplatsen i “orientens pärla”.
Flygplatsen är byggd på en egen ö cirka 30 minuter från centrum med tåg. Listan på nöjen och förströelse är lång, här finns bland annat en 9-håls golfbana, en enorm Imaxbiograf och ett iSportsgym med datorsimulerad basketplan. Bli inte förvånad om du stöter på en utställning om Jackie Chan eller nationalhjälten Bruce Lee. – aldrig varit här

Dubai International Airport (DXB) – Förenade Arabemiraten

Shopping på Terminal 1. © Dubai International Airport
Dubai är en av de mest extravaganta, galna städerna i världen och självklart är dess flygplats Dubai International också något i hästväg.
Men precis som med staden är världens mest besökta flygplats mer än bara påkostade materia och dyra butiker och juvelerare som säljer guld i kilos-tackor. Kom i god tid innan din flight och njut av inomhusoasen “Zen gardens”, sov i de bekväma snooze-cubes eller kosta på dig en behandling i någon av de åtta lyxiga loungerna. - väldigt bra flygplats, bra shopping, fast efter en vecka i Dubai så är det inte shopping man är ute efter, men mellanlandar du här så passa på!

McCarran International Airport (LAS) – Las Vegas, NV, USA

Närbild på blänkande enarmade banditer på McCarren-flygplatsen i Las Vegas.
Las Vegas flygplats McCarran har den perfekta mixen av intro eller avsked till Sin City. Spendera några timmar, eller tusen, på någon av de 1 234 stycken enarmade banditerna som finns utspridda i terminalerna, ofta precis vid gaten. Förväxla dem inte med växelmaskiner bara!
Ta dina eventuella vinstpengar och kosta på dig en ölmarinerad fish and chips i Terminal 3:s restaurangkedja The Village Pub. Som Elvis sa: viva Las Vegas! – aldrig varit här

Hamad International Airport (DOH) – Doha, Qatar

Loungen för utresande på Hamad International Airport.
Hammad International öppnade så sent som 2014 och sägs ha kostat uppemot 100 miljarder att bygga.
Förutom en allmän moské, squashbanor, 70 butiker och en takpool finns det mer excentriska saker som gör Hamad värd ett besök. I mitten av flygplatsen hittar du till exempel en 8 meter hög teddybjörn spetsad på en ännu större skrivbordslampa.
Denna konstinstallation av schweiziske konstnären Urs Fischer är bara en av totalt 28 konstverk som finns på flygplatsen – bland de andra märks en robotdinosaurie och en lekpark med stora metallmänniskor.

London Heathrow (LHR) – Storbritannien

Resenärer smakar på läckerheter på delikatessvaruhuset Fortnum & Masons bar på Heathrow Airport.
Trots att man inte får bygga den tredje startbanan har London Heathrow alltid gjort ett bra jobb med att hantera de över 74 miljoner resenärer som passerar här varje år.
Och mycket av glädjen går att hitta i Terminal 5, där maten står i fokus. Detta foodie-eldorado har snudd på alla restauranger som Storbritannien är känt för, inklusive Gordon Ramsays och Heston Blumenthals. Har du inte tid att äta gourmetkäk? Då kan du köpa Ramsays svar på flygplansmat i form av en prisvärd 3-rätters lunch som du kan ta med ombord.
För dig som verkligen kräver det bästa finns rostade crumpets och kaviar i champagnebaren som drivs av legendariska delikatessbutiken från Piccadilly Circus, Fortnum & Mason. - älskar denna flygplats, för det första är allt superbilligt, för 5£ får du en fräsh sandwitch och färskpressad juice t.ex. och de finare restaurangerna som näms ovan kostar runt 10£ per rätt. Därtill så finns det inget ställe som ens kommer i närheten av de låga priserna som är på sminket här. Min Guerlain Precious Light Concealer som i Sverige kostar 455kr kostar där 25£…

Incheon International Airport (ICN) – Sydkorea

Atriet på Incheon International Airport.
Låt inte den futuristiska fasaden och den konstgjorda rinken lura dig, Incheon International är Sydkoreas största flygplats och har tonvis med tradition och nationell stolthet.
Stjärnan i sammanhanget är Museum of Korean Culture, där en stor samling kläder, tryck och instrument från över 5 000 år av historia samlats. Utanför själva utställningen hittar du kontemporär koreansk kultur i form av re-enactments av kungliga processioner och uppträdanden med en mix av gammalt och nytt, inklusive K-Pop. -aldrig varit här

Wellington Airport (WLG) – Nya Zeeland

En stor staty av Gollum från Sagan om Ringen tornar över avreseloungen på Wellington International Airport.
Om du är på väg till Wellington är chansen stor att du om inte dyrkar Tolkien så åtminstone har läst hans böcker eller sett filmerna. Nya Zeelands största stad och dess vackra omgivande natur blev världsberömda efter de enormt framgångsrika Hollywoodfilmerna Sagan om Ringen och The Hobbit , som spelades in här, och regisserades av lokalbon Peter Jackson.
När du landar i Wellington möts du av en staty av karaktären Gollum vid passkontrollen, och vid taxfreen flyger Smaug ovanför hyllorna. Förutom memorabilia från Tolkien har Wellington Airport också en berömd arkitektur.
Den prisvinnande terminalen “The Rock” har en hård, kokongliknande exteriör som kontrasterar fint mot den varma träpanelen på insidan. En perfekt plats att hämta andan innan din (antagligen långa) flight hem. – aldrig varit här

har du någon favvoflygplats?
xo--Vicky 
Bloggar även på http://vicktoria.malmolife.se 
Follow Me on Twitter VicktoriaM!
Follow Me on Instagram vicktoriamurawska 
 

Saturday, November 07, 2015

Hair Tutorial: Double Dutch Fishtail & Messy Bun


xo--Vicky 
Bloggar även på http://vicktoria.malmolife.se 
Follow Me on Twitter VicktoriaM!
Follow Me on Instagram vicktoriamurawska 
 

GAME OF THRONES ​HEROINES -​ GET THE LOOK !

Female characters from Game of Thrones are beautiful, bold and ambitious - so are the dresses they wear! Their style is affecting the fashion sense of the women all around the world.  You can now look like your favourite GOT heroine, of course in a modern, upgrated version!

DAENERYS TARGARYEN

Khalesi





Brave, fair and reasonable queen who happens to have a quite romantic and delicate clothing style! With flowing dresses and pastel colors you can get Khaleesi's look that will reflect the natural beauty of your outfit. Maybe you will get a dragon or two just like her, who knows …

CERSEI LANNISTER

Cercei
Beauty, fearless and vamp are probably the three perfect words describing this woman. We've picked for you her favorite combination of burgundy and royal gold. If you happen to be like Queen Mother, sure of always getting what you want, then this outfit is perfect for you!

MARGAERY TYRELL

Margaery

Elegant and graceful queen. Experienced in manipulating people, she perfected the image of an innocent princess. Her favorite colors are blue and bronze, we would describe her style as simple and chic. You can take advantage of this style by choosing the look we have completed, especially if the 'simple but elegant' is your thing.

BRIENNE OF TARTH

Brienne of Tarth

Brave and loyal warrior, her outward appearance does not matter, rather what is on the inside does. Always focused on the task at hand, but does nothing for her own comfort. We've chosen torn jeans and earth tones in bright clothes for her. If you are always shining but are not the self-indulgent type of person just like Brienne, you will love this look.

SANSA STARK

Sansa
Sweet and loving daughter, putting her family first and always looking for the prince of her dreams. If this is the combination that also describes your life, then this look will definitely suit you. We've picked a pretty dress in pastel shades of pink that reflects the innocence and naturalness.

xo--Vicky 
Bloggar även på http://vicktoria.malmolife.se 
Follow Me on Twitter VicktoriaM!
Follow Me on Instagram vicktoriamurawska 
 

Friday, November 06, 2015

Weekend with movies

IMG_1993
Jiddra inte med Zohan - jag älskar Adam Sandler, så denna är säkert kul.
The Enemy - Jake Gyllenhaal i huvudrollen
Extremely Loud, Incredibly Close – Tom Hankns & Sandra Bullock i huvudrollerna
Divergent - en sjukt bra film att ha i sin filmhylla
Hours – har hört riktigt bra om denna :)
Dallas Buyers Club - Ett MÅSTE i filmhyllan, har ni missat denna Oscars-prisade film så MÅSTE NI SE DEN!

xo--Vicky 
Bloggar även på http://vicktoria.malmolife.se 
Follow Me on Twitter VicktoriaM!
Follow Me on Instagram vicktoriamurawska 

Tennisveckans Outfit

IMG_2867
jacka: Trouvé, byxor: H&M, väska: Adolfo Dominguez, top: Red Valentino, solisar: Ray-BanIMG_2880 IMG_2878 IMG_2882
xo--Vicky 
Bloggar även på http://vicktoria.malmolife.se 
Follow Me on Twitter VicktoriaM!
Follow Me on Instagram vicktoriamurawska 
 

Thursday, November 05, 2015

Icelandic Touch Outfit

Tunic: Andersen & Lauth, trousers: H&M, flip-flops: Tommy Hilfiger, bag: Adolfo Dominguez, sunglasses: Ray-Ban, amulet: IOAKUIMG_2171 IMG_2172 IMG_2175 
xo--Vicky 
Bloggar även på http://vicktoria.malmolife.se 
Follow Me on Twitter VicktoriaM!
Follow Me on Instagram vicktoriamurawska 
 

Båstad Mercedes-Benz VIP-tält

 Supertrevligt att bli inbjuden av Mercedes-Benz till deras VIP-lounge, titta på lite världsspelare och dricka lite rosé.  :) 

image
image
image
image
IMG_2857Här fick jag hämta våra biljetter och VIP-pass
 IMG_20150721_121923cheers!  IMG_2185vädret var inte det bästa i början, så vi njöt inne i loungen  IMG_2858bilar på displayIMG_2859 IMG_2862
Alexander Zverev (GER) Julian Reister (GER)
IMG_2863
xo--Vicky 
Bloggar även på http://vicktoria.malmolife.se 
Follow Me on Twitter VicktoriaM!
Follow Me on Instagram vicktoriamurawska 
 

Wednesday, November 04, 2015

Spread Your Legs Girls!

Tabu? Jag blir lite ställd när folk säger det idag. "Alla" gör det, eller åtminstone så borde alla göra det. Brasiliansk vaxning, finns inget bättre än att vara len som en babyrumpa och sen slippa håret på ett bra tag and then we do it all over again. Och personligen så tycker jag inte att det gör det minsta ont, jag tycker att vaxa mina vader är värre.
A photo posted by Vicky M (@vicktoriamurawska) on
My Instagram: @vicktoriamurawska

Rabatt på vaxning i Malmö, och här i Lund 
 
xo--Vicky 
Bloggar även på http://vicktoria.malmolife.se 
Follow Me on Twitter VicktoriaM!
Follow Me on Instagram vicktoriamurawska 
 

Chic Art by Emma Zanelli

xo--Vicky 
Bloggar även på http://vicktoria.malmolife.se 
Follow Me on Twitter VicktoriaM!
Follow Me on Instagram vicktoriamurawska 
 

Tuesday, November 03, 2015

New In From IOAKU

IMG_2180
Nytillskott i min IOAKU samling.
IMG_2177 IMG_2179 IMG_2182
Leaf stud i silver och silver med coral amulet 100.

xo--Vicky 
Bloggar även på http://vicktoria.malmolife.se 
Follow Me on Twitter VicktoriaM!
Follow Me on Instagram vicktoriamurawska