Wednesday, March 06, 2013

Snabba Cash II - vilken miss

Snacka om att bli besivken på en film. Snabba Cash är en av de bästa svenska filmer jag sett, så Snabba Cash II hade jag förväntningar på som inte motsvarades det minsta. Filmen saknade handling, hade inget emot att man hoppade mellan de olika personerna, men där fanns typ en för tunn handling för alla. JW (Joel Kinnaman) t.ex. gjorde jue ingenting, vad hände med att hämnas eller med att göra något vettigt? 

Filmen börjar bl.a. med att ge helt fel info, något man tycker att de borde ha kollat upp bättre. Vad jag gillade var de små tillbakablickarna till första filmen, de fick mig direkt att minnas vad som hänt :)

Den får en svag 2/5 av mig.
JW var en gång en lovande Handelsstudent, men med för stor hunger efter "snabba cash". Nu betalar han priset: fyra år på Norrtäljeanstalten. JW har en plan på hur han ska vända sitt liv tillrätta då allt förändras när en ny livsfarlig fånge kommer till anstalten, en man från JW:s våldsamma förflutna: Mrado Slovovic.
Jorge Salinas, kokskungen från Sollentuna, återvänder samtidigt till Stockholm efter tre år i landsflykt. Jorges plan är att göra en snabb koksdeal, men planerna går våldsamt fel och Jorge måste fly. Och Mahmud Al Askori försöker desperat få ihop pengar för att blidka bossen Radovwan, efter att två tjejer i Radovans "stall" lyckats fly.
xoxo, 
Vicky
 Follow Me on Twitter VicktoriaM

No comments: