Wednesday, April 06, 2011

VLCD

Så senaste tiden har jag fått ganska mycket frågor gällande diet. Om jag går på en diet och vad det är för någon? Även vad jag tycker om olika dieter? Jag anser att alla dieter har sina för- och nackdelar. Och tro mig jag har provat det mesta.

Från min erfarenhet så anser jag att blanda dieter är det bästa. Ta det bästa ur två dieter och lägg ihop. Jag har alltid varit ett stort Atkins fan. Atkins-dieten funkar verkligen och viktnedgången märker man fort. Atkins kan dock vara svår att hålla då det gäller att praktiskt taget plocka bort allt vad kolhydrater och socker heter ur kosten. Jag anser att det bästa är helt enkelt att plocka bort bröd, pasta, ris och potatis ur sina måltider, det ger verkligen en enorm effekt.

Själv kör jag väl en mix av tre dieter. Eller, Atkins försöker jag köra efter hela tiden, d.v.s. låta bli kolhydrater i bästa mån, men därtill kör jag en VLCD, eller LCD, dvs Very Low Calories Diet med minst en påse Cambridge-shake/dag. Varför Cambridge-shaken? Cambridge är utformat så att man endast kan äta det under dieten. Mitt problem är att jag inte kan leva bara på en söt diet, jag är mer en salt människa, och tyvärr gillar jag inte allt vad påsdiet-soppor heter, så jag får hålla mig till shakes. Men iaf Cambridge innehåller alla mineraler och vitaminer som vi behöver varje dag, så att äta minst en bra (Cambridge, NOKA, Modifast) måltidsersättning om dagen gör att man får i sig det viktigaste som kroppen behöver.


Går ni på någon diet?

xoxo,
Vicky

No comments: