Tuesday, December 14, 2010

Plastikkirurg i Szczecin, Polen?

Så tänkte köra hela historien om min OP som jag skulle göra i Szczecin, Polen i början av december. Jag hittade kliniken MediConsult på nätet. Den verkade bra då deras främsta plastikkirurg har en egen klinik i Oslo och har massor med erfarenhet. Hon heter Dr. Beata Marszalek.

Min mamma ringde kontakt personen Nina Manduk, som var jättetrevlig. Hon frågade vad jag ville göra och hur gammal jag var och bokade sen in en tid för den 3:e december och vi skulle då betala in 10% av summan som det skulle kosta för att fettsuga låren samt överarmarna. D.v.s. uppgifterna de hade var min ålder.

Dagen innan OPn skulle jag komma in på kliniken för "tester". Dessa tester visade sig vara ett blodprov, sen fick jag gå. Tilläggas kan att jag fortfarande ej haft någon konsultation, den skulle göras innan OPn.

Nästa dag kommer jag dit får packa upp mina saker och får papper att fylla i. De frågar mig vad jag väger och jag säger att jag inte vet. Så jag får skriva i på ett ungefär. Detta var uppgiften som skulle in för narkosen och bedövning! SKRIV IN PÅ ETT UNGEFÄR! Fattar ni? Det fick mig att rynka på näsan lite, men än hade jag inte träffat läkaren, så jag tänkte att vänta och se.

Tillslut hämtar Nina mig och säger att jag kan gå in för konsultation nu (ca 30 min innan OPn). Jag går in i rummet, denna Dr Beata Marszalek sitter på en pall och varken reser sig eller något för att hälsa. Hon ger världens otrevligaste intryck och praktiskt taget det första hon säger till mig (förutom att ha frågat mig vad jag skulle göra, för det visste hon inte) är "du skulle behöva gå ner i vikt", jag bet ihop för jag hade lust att säga "om jag hade velat gå ner i vikt så hade jag inte betalat dig 10000-tals kronor för att minska låren". Men jag sa inget. Så ville hon kolla på min mage, "ja den behöver vi inte göra något med, du har ett bra "inskärning" (heter det så?)" - "nej, magen är det inget tal om" "ja där kan jag inte ta något, då hade jag bara förstört formen" "Ja, magen är det inte tal om" Sen säger hon, ja och vi kommer behöva göra detta minst två gånger för att det ska bli bra, och jag kan inte lova att det kommer bli jämt, benen kommer inte bli jämna" "???" Och så säger hon något om "riddbuxelår". Hade jag inte fattat svenska hade jag inte fattat vad hon snackade om och nej, hon visste inte att jag var från Sverige, verkligen proffesionellt...NOT.

Hon frågade mig även vad jag vägde och jag sa att jag inte visste exakt, men hon ansåg att det var mer än jag trodde, så hon ville väga mig, men guess what? DE HAR INGEN VÅG PÅ KLINIKEN!!! Fattar ni? Så vi fick gå iväg och leta efter en våg på Akuten. Vilket måste betyda att de aldrig väger sina patienter innan de ger de narkos.

Hon målade lite på mig och där var konsultationen slut (dvs innan jag gick iväg för att väga mig). Ingen förklaring på hur OPn skulle gå till eller något, NADA.

Så, som ni förstår kände jag mig inte speciellt säker när jag kom tillbaka till rummet, varken med deras brist på kompetens som det kändes för mig, eller med den ytterst osympatiska Dr. Beata Marszalek.

Så jag började packa ihop mina saker och när underläkaren kom in med kläder som han ville att jag skulle gå och prova sa jag att jag åker hem. "Jaha" sa han och gick därifrån. Någon minut efter rusar Nina Manduk in och frågar vad det är frågan om. Så jag sa till henne att det inte var något snack om 2 gånger, vilket skulle betyda två gånger summan som skulle betalas, vilket då hade blivit långt över vad jag skulle få betala här i Sverige. Så börjar hon då förklara för mig att läkaren inte sa detta för att såra mig, utan ville vara ärlig. Då blev jag sur. Jag är inte sårad! Det är själva sättet detta har gått till på, jag menar att ha en konsultation 30 min innan själva OPn är sanslöst och då berätta att det kommer kosta det dubbla. "Ja, men du sa att du vägde något helt annat än du vägde. och vi kan max ta 5l per gång" (detta stämmer inte)

Jag orkade inte ens motargumentera för det första skrev jag inte vikten på ett ungefär på plats. När vi gick iväg och vägde mig i stora tunga Playboy-innetofflor som väger 600g, jeans, topp och min tunga kristallprydda Ed Hardy tröja (som jag vägt hemma efteråt 2,3kg) jag vägde 5,1kg mer än jag sagt på ett ungefär i kläderna, vilket blir 2,5kg mer än den ungefärliga vikten, så kom inte med detta skitsnack att det gör en skillnad på BMIn eftersom jag väger 5kg mer (speciellt när de inte ens visste innan OP dagen hur lång jag var) och som sagt jag orkade inte diskutera med henne för det var ganska befängt det hon sa.

Jag tyckte att det här beteendet som de visade på MediConsult var långt ifrån OK. Och vi täkte minsann ringa efter handpenningen, för jag ansåg inte att det var från min sida felet hade blivit gjort. De börjar då igen med samma snack om vikten och min morbror säger då att det spelar ingen roll, för man kan inte säga till en patient 30 min innan OP att man kommer behöva göra minst 2 OPs och därtill det dubbla priset, man sätter helt enkelt inte en patient i detta läge. Att de borde ha gett info om detta innan och haft en konsultation innan. Vet ni vad de börjar kör med för lögner då? Jo, att jag har mailat de min vikt på nu inte 75kg utan 73kg och att jag nu vägde 81kg (vågen visade som sagt 80.1kg med kläderna på och inte 81, men de verkar jue avrunda uppåt...), d.v.s. en skillnad på 8kg.

Och hur som helst om jag hade sagt att jag vägde 75kg, de hade jue ingen jävla aning om hur lång jag var, så de hade ingen aning om hur högt eller lågt mitt BMI var.

Detta är en klinik och en plastikkirurg som jag
ABSOLUT INTE REKOMMENDERAR.
MediConsult
http://manduk.pl
Dr. Beata Marszalek

Känslan jag hade om jag hade genomfört OPn var att hon kanske t.o.m. med mening hade gjort det dåligt, så att jag verkligen hade känt mig tvungen att komma och göra en OP till.

Vad som även är "lustigt" är att när jag söker på henne på Google så hittar jag ingen klinik som hon skulle ah öppnat 2007 enligt den polska sidan. Därtill hittar jag att hon först blev plastikkirug 2004 och enligt den polska hemsidan så jobbade hon som plastikkirurg i Oslo och sen fick hon något diplom 2004 (står inget om att hon först då blev godkänd plastikkirurg).

Ja, det här är iaf min story och som sagt jag hoppas verkligen att ingen kommer vilja använda sig av hennes tjänster varken i Szczecin eller i hennes privata klinik (som ej går att hittas) i Oslo eller i Norge någonstans.

xoxo,
Vicky

10 comments:

Alexandra said...

Vinnaren från dagens blogg finns uppe! Kika in om det var du som vann ;) Annars får du gärna vara med och tävla igen i den nya tävlingen Länk finns här under:*
http://vadfanskajagheta.se/2010/december/tisdag-dagens-blogg-1.html#comment

Linn - Norge said...

Bra du ombestemte deg. For en frekk kjerring! Vedder på at hun ikke har noen klinikk i Oslo.

Vicky M said...

dette är vad jag hittade om kliniken som hon jobbade på innan och det är det enda jag hittat opm henne online http://www.medicaspesialist.com/vare_kirurger.html

Tasja said...

Väldigt oproffsigt, men en fråga vad har BMI:t med det hela att göra? Var inte vikten för narkosen? Jag menar du kan ha högt BMI med smala lår eller tvärtom. Det är ju väldigt individuellt var depåerna sätter sig. Låter helt klart som de bara var ute efter pengarna. Därför ogillar jag privata kliniker. När det gäller sånt, går jag hellre till icke vinstdrivande företag.

Vicky M said...

ja hon snackade om att det är mer fett att suga ut med ett högre BMI

ingrid said...

bra att du inte genomförde op där! låter helt sjukt skumt alltihop :S

Jenny said...

Jätte bra att du skrev om detta tyckte ja o varnade andra för denna klinik viktigt att de görs bra o att de är
seriöst när man väl bestämt sig för att genomföra operationen.

Anonymous said...

Jag hittade oslo kliniken på Första försöket:

http://nesbruplastikkirurgene.no/om-oss-2/

Vicky M said...

fult möjlgt att man gör det nu, jag skrev jue detta inlägg 4 år sedan :)

Vicky M said...

vilket fortfarande inte ändrar faktum på hennes beteende vare sig man nu hittar kliniken eller ej :)