Wednesday, September 25, 2013

Flyga Drake

Folk har prisat boken sjukt mycket, så jagsprang till affären och köpte Khaled Housseini's Flyga Drake och även nästa bok Tusen strålande solar.

Läste ut Flyga Drake precis. Måste säga att jag ahde väldigt svårt för att fastna för boken. Förstår inte riktigt vad folk är så fascinerade av. Kanske beror det på mitt oitresse för Afganistan och att jag tyvärr inte känner den minsta sympati eller samman hörighet med landet. Efter ca 150 sidor kom boken igång för mig, tyckte ärligt talat att den blv bättre och bättre då det började handla mer om ett barn än om landet och allt som skedde där. Kommer dock läsa Tusen Strålande Solar också, dock inte direkt efter. 

Amir och Hassan växer upp som bästa vänner under en omvälvande tid i Kabul. Trots att de uppfostras sida vid sida lever de i två helt skilda världar. Amir är son till en framstående välbärgad man, medan Hassan, som är son till Amirs fars tjänare, tillhör det fattiga och lågt stående hazarfolket. Hassan gör allt för Amir, han försvarar honom i alla lägen, men när Amir en dag får chansen att återgälda Hassans totala lojalitet sviker han.
När Sovjetstyrkor invaderar Kabul och Amir och hans far flyr landet för att skapa sig ett nytt liv i Kalifornien tror Amir att han har gjort sig fri från sitt förflutna. Men han kan inte lämna minnet av Hassan bakom sig.
Flyga drake
är en gripande roman om vänskap, svek och lojalitet. Den handlar om banden mellan fäder och söner och fädernas makt över sina söner- deras kärlek, uppoffringar och lögner. I bakgrunden står historiska händelser som inte tidigare berättats på detta sätt, boken tar oss från ett vackert och välmående Afghanistan rikt på kultur till det ödelagda land som det är idag.
 

xoxo, 
Vicky 
Follow Me on Twitter VicktoriaM!

No comments: