Wednesday, February 19, 2014

Good Books :)

Två böcker har jag lyckats läsa på senaste tiden. Den ena är väldigt chic-lit; Hollywood Girls' Club av Maggie Marr. Helt underbar bok som skildrar det verkliga livet i Hollywoods nöjesbransch. Älskar ni chic-lit, så kommer ni att älska denna bok. Tyckte dock det var lite svårt att hålla isär de olika karaktärerna egentligen genom hela boken. Vet int om det beroedde på namnen, eller beskrivningarna, men svårt var det.

Det här är Los Angeles från insidan, med glamour, skandaler, viljor av stål och ändå starka vänskapsband under fasaden. Men det är trots allt en stor utmaning att klättra till underhållningsindustrins topp… särskilt i högklackat. De vet de tre väninnorna Jessica, Celeste och Lydia. Jessica är überagenten med de hetaste och mest krävande klienterna, känd för att inte backa i någon förhandling men som lever i ett kärlekslöst förhållande. Celeste, den mest lysande stjärnan på filmduken och kvinnan alla män drömmer om, utom kanske just hennes egen man som lämnat henne för en ny ung skådespelerska. Lydia är producenten med den magiska touchen som lyckas med allt hon företar sig, tills den dagen det nya projektet stoppas och nästan rinner henne ur händerna. Tillsammans med den naiva manusförfattaren Mary Anne kämpar de för att nå sina mål och för att hålla sig kvar på Hollywoods A-lista. Hollywood Girls Club är en berättelse om oslagbar vänskap som fångar essensen av allt som är Hollywood – glittret, flärden, skandalerna och glamouren.

Bok nummer två är Khaled Hosseini's andra bok Tusen Strålande Solar. Läste jue för ett tag sedan "Flyga Drake" som jag inte var super förtjust i, men denna boken fångade mig på de första sidorna och jag älskade den rakt igenom. En ganska hemsk bok egentligen som inte visar den bästa sidan av det muslimska samhället ur en kvinnas perspektiv, men som sagt, så himla bra.

Ödet, krig och förlust för Mariam och Laila samman, två generationers kvinnor med olika syn på kärlek och familj. Bortgifta med samma man. Och medan de uthärdar det ständigt upptrappade våldet omkring dem, i hemmet såväl som på Kabuls gator, kommer de allt närmare varandra. De blir som systrar, som mamma och dotter för varandra, och deras starka vänskap kommer till sist att förändra inte bara deras liv, utan även den kommande generationens liv.
Tusen strålande solar av Khaled Hosseini, författare till Flyga drake, är en gripande berättelse om en oförsonlig tid, en osannolik vänskap och en kärlek större än livet självt.


xoxo, 
Vicky 
Follow Me on Twitter VicktoriaM!

No comments: