Thursday, April 12, 2012

Att ta i hand

När vi träffar nya människor, spelar ingen roll om det är i privata, sociala eller affärssammanhang så börjar vårt möte oftast med ett handslag. Har du någonsin tänkt på vad ditt handslag säger om dig?

Något av det värsta jag vet är ett löst handslag, nästan som om någon är rädd att man ska gå i sönder. Ännu värre är dessa personer som praktiskt taget bara lägger sin hand i din som om de vore en död fisk eller något. Konstig jämförelse? Kanske, men det känns ungefär lika otäckt. 

Jag får direkt dåliga vibbar av sådana personer. Tänker direkt att de inte är seriösa, har inget självförtroende och skulle aldrig stå upp för sig själva. Jag kanske generaliserar, men ett löst handslag ger inget bra intryck. Det ger helt enkelt ett slött ett.

Ett perfekt handslag ska vara stabilt och fast med en "kram" i typ 1-2 sekunder samtidigt som man ser personen man hälsar på i ögonen. Detta ger ett självsäkert intryck (även om du kanske inte är så självsäker egentligen - tips för jobbintervjuer!).

Kan man ha ett för "hårt" handslag? Njae... Jag tycker personligen inte det (ja, d.v.s. om inte den andra personen vrider sig av smärta). Jag tycker att ett hårdare handslag gör att jag blir lite mer alert och verkligen registrerar personen som jag hälsar på. Jag liksom "tittar upp" och hajjar till. Fattar ni vad jag menar?

Vad finns det fler för fel då?
Välvårdade händer är ett stort plus, hur mysigt är det att hälsa på någon med supertorra eller sträva händer?  Jag menar inte att kilar ska ha babymjuka, men om jag hälsar på en kille och han har supertorra händer, så blir mitt intryck direkt sämre, då jag antar att jag går till att han kanske inte bryr sig om sig själv och sitt utseende (ja, sånt är viktigt för mig). Och en tjej ska vi jue inte snacka om. Mjuka, lena händer är ett MÅSTE, annars får man direkt ett "ovårdat" intryck.

Sedan finns det jue inget värre än någon som håller ett handslag i typ 5-10 sekunder. AWKWARD! 

Ett perfekt är typ två "skakningar".
xoxo,  
Vicky

Delta i påsktävlingen HÄR!

No comments: