Saturday, December 29, 2012

Zlatan Ibrahimovic - the true story

Efter att jag stängt ner datorn igår kväll så fortsatte jag att läsa Zlatan's bok. Och på något sätt kunde jag inte lägga den ifrån mig, så kl. 04 på morgonen var den utläst :)

Jag gillade boken, de är kul att läsa då jag vet vem en hel del av personerna i den är (och nu menar jag inte "kändisarna"), samt platserna som beskrivs i Malmö. Tycker boken är väldigt öppen och ärlig, Zlatan blir "mänsklig" i den mån att han också kan "ha det svårt". Blir dock väldigt mycket fotboll, tror att den kan vara lite "svårläst" om man är helt ointresserad av sporten och inte känner till några fotbollsmänniskor. Tycker att det "persoliga" har fått för lite plats i boken, det hade iaf jag velat läsa mer av. 

Fast boken är uppriktig, så fattas det en hel del i den, Zlatan släpper en inpå "livet", men berättar ändå inte om många saker och delar. Det är som sagt en hel del saker jag saknar i boken, som "groupies" delen, utekvällar (fast han inte festar/festade så mycket). Sen även bråken mellan spelarna under tiden han spelade i Milan, i boken får han det nästan att framstå som en dans på rosor, så var det verkligen inte. Inspelningen av Nike-reklamen med Cristiano Ronaldo är inte heller helt rätt framställd "vi integrerade inte alls med varann för vi gjorde inspelningen på varsin sida av planen.". Som de flesta fattar så är inte det hela sanningen. Cristiano/Zlatan ligger det mycket bakom. Blev dock förvånad att Zlatan inte direkt skrev något dåligt om Cris, det hade jag förväntat mig, fast å andra sidan; vem är Zlatan att "snacka skit" om världens bästa spelare? Ja, som sagt många saker fattas eller uteblir, men det kanske kommer om några år typ: Jag är Zlatan Ibrahimovic, the WHOLE story.

En annan sak är att mitt misstycke för Messi bara ökar, redan i första kapitlen får jag en ännu sämre syn på honom än jag hade innan.  Likadant för Barcelona som fotbollsklubb. Vissa må säga att jag är partisk, men det har inget att göra med att jag är så Real Madrid som man kan bli.

För er som läst eller tänker läsa boken, så finns det några namn som Zlatan inte nämner. Först är det den svenska landslagsspelaren som "tror han är all that", märks tydligt att Zlatan inte gillar honom - Freddie Ljungberg handlar det om.

En annan person/händelse han inte nämner  med namn är gällande EM i Österrike och Nike-skorna. "Den andra spelaren" det är Cristiano Ronaldo.

Ahh, btw om någon missade det så gillar jag Zlatan, jag tycker han är grym och älskar att han är "den han är" och inte någon tillrättalagd tråkig svensk fotbollsspelare som större delen av det svenska landslaget. PSG
 

xoxo, 
Vicky
Follow Me on Twitter VicktoriaM

1 comment:

Tasja said...

Hahaha och jag tycke ännu mer illa om honom efter att ha läst boken och tänkte bara, men drygskåp vem tror du du är?