Friday, October 09, 2015

Nice Cocktails!

Cointreau Fizz with a twist
Klassiska Cointreau Fizz görs av Cointreau, lime och sodavatten, men drinken passar utmärkt att twista med spännande smaksättningar.  På bilden ser ni hallon, men testa gärna gurka, jordgubb & mynta, passionsfrukt & chili, apelsin eller basilika. Använd färska råvaror för bästa smakupplevelse.
Ingredienser:
1/3 Cointreau
Juice av ½ lime
2/3 sodavatten
Färska hallon
Hur gör man:
Muddla hallon (eller den frukt du väljer) med limejuicen och Cointreau i en shaker. Fyll med is, skaka ordentligt och häll upp i ett glas. Fyll upp med sodavatten och garnera med lime och färska hallon. Viktigt att du inte skakar drinken med sodavatten i för då kommer shakern att explodera.

Passoã Brazil
Passoã är gjord på färsk passionsfrukt från Brasilien. Passionsfrukten har en naturlig sötma som passar perfekt att matcha att med syrlig tranbärsjuice.
Ingredienser:
3/10 Passoã
2/10 vodka
5/10 tranbärsjuice
En skiva lime till garnering
Hur gör man
Häll Passoã och vodka i ett glas, häll på is och rör om. Fyll upp med tranbärsjuice och garnera med en skiva lime.
Cointreau sommarbål
Att blanda en bål är en konst, det får varken vara för mycket eller för lite av någonting. Men en god bål är perfekt när du får många gäster.
Ingredienser till 12 personer: 
40 cl Cointreau
1 l jordgubbar
3 citroner eller lime
1,5 l fruktsoda/Sprite eller sodavatten
Rikligt med is
Hur gör man:
Pressa ner saften från citrusfrukterna i en bålskål eller tillbringare, spara ett par skivor till att lägga i bålen. Fyll upp till 1/3 med is, häll i Cointreau och rör om. Toppa med läsken eller sodavattnet. Skölj och muddla jordgubbarna innan du lägger i dem, att muddla bären förstärker både smaken och färgen. Spara några jordgubbar för att dekorera glasen som du serverar bålen i. Om du vill ha din bål lite sötare kan du blanda i lite sockerlag.
xo--Vicky 
Bloggar även på http://vicktoria.malmolife.se 
Follow Me on Twitter VicktoriaM!
Follow Me on Instagram vicktoriamurawska 
 

No comments: