Monday, July 19, 2010

Tennisveckan i Båstad - kreditkort & hyrbilar


stureplan.se

Vissa sparar hela året för att åka dit. Jag skojar inte... De lägger undan pengar för att kunna åka dit och "stila", flyta eller vad de nu väljer att kalla det. Under ca 1 veckas tid låtsas de vara någon de kanske skulle vilja vara. Kollar du upp nummerskyltarna på lyxbilarna under veckan, så upptäcker du att ca 50% är hyrbilar...hyrda för veckan för att verka mer stekigt, lyxigt, rikt... Det är ganska patetiskt faktiskt. Andra maxar sina kreditgränser på sina kort och sen har de ett år eller mer med avbetalningar att göra.. (men visst finns det de som har pengar också)


Tjejerna fläker ut sig och gör praktiskt taget allt för att "vissa" ska lägga märke till de, för att de ska bli inbjudna "bakom repen" eller få ett gratis glas champagne.. I Båstad ser du så många drinkluder som du aldrig har sett innan på ett och samma ställe, och vad jag tycker är mest komiskt är att som skrivet innan, vissa av killarna egentligen inte ens har så mycket pengar. Vissa bor hemma och bara lägger undan halva sin lön varje månad för att kunna stila under en veckas tid.

Så många är emot prostitution, men om vi ska vara ärliga, så vad är det som tjejerna som är på plats gör? För ett glas champagne, eller ett par, en plats i "soffan" eller vid bordet...

Inte konstigt att Söderling inte ens vill sätta sin fot på Peppes. Och face it, hur jävla nice är det att vara helt nersprutad, blöt och klibbig av skumpa? Eller det sk. nya med att beställa 2 flaskor skumpa, så medan man dricker ut den ena flaskan, så häller bartendern ut den andra i vasken, s.k. vasking. Sorry, jag tycker inte det är coolt, snarare tvärtom..

Och ja, I´ve been there, done that heter det i vanliga fall, men i detta fall been there, seen that... And I had fun ;) Freddie Ljungberg brukade man t.ex. alltid hitta på samma ställe något år tillbaka.

Läs en längre artikelAftonbladet om årets Båstad om ni vill få mer insyn. Eller på Allt om Stockholm.

BTW. Har ni varit där? Eller vad tycker ni om det hela?


bilder lånade från stureplan.se
xoxo,
Vicky

1 comment:

Jon said...

Tycker det ser lite löjligt ut, eller patetiskt snarare. Däremot förstår jag att det är skoj.
Mycket attityd och använda pappas kreditkort...