Wednesday, June 20, 2012

Hur Botox fungerar

Som ni vet så funderar jag starkt på att fixa Botox. Pratat med Heike Rudolph (och Flemming Lauridsen) som fixar mina läppar på Akademikliniken, så blir nog en injektion snart :) 
Fish-lips day after...yep, quite swollen..hehe...
Botox är en injektionsprodukt bestående av ett muskelavslappnande medel som injiceras i musklerna under huden. Där verkar Botox genom att blockera nervimpulserna till de områden som injicerats.

Botox verkar genom att begränsa nervsignalerna till valda delar av ansiktsmuskulaturen så att de inte anspänns och därigenom skapar rynkor i de områden som behandlas. Efter behandlingen blir din hud snabbt betydligt slätare och rynkorna minimeras. De muskler som inte behandlats fortsätter att fungera som vanligt.

En vanlig missuppfattning är att Botox totalt förlamar muskulaturen i ansiktet på ett onaturligt sätt men så är inte fallet. Den behandlande läkaren strävar efter att begränsa de vanemässiga och omedvetna anspänningsuttrycken utan att för den delen förhindra ditt sätt att uttrycka dig. En rätt utförd behandling skall inte märkas på annat sätt än att du ser mer utvilad och vital ut.

En botoxbehandling är en snabb, enkel, smärtfri och säker procedur. Ingreppet tar inte mer än 10-20 minuter.

Med hjälp av en micro-nål injiceras små mängder Botox i de områden som skall behandlas. Eftersom nålen är tunn och endast mycket små mängder vätska injiceras är det upplevda obehaget litet. Många patienter likställer obehaget med ett myggbett.

Resultatet av din Botoxbehandling börjar märkas efter 3-10 dagar. Vid behandling av vissa områden kan det ta upp till 14 dagar. I normalfallet kvarstår det uppnådda resultatet av en enskild behandling i 3-4 månader. Därefter bör behandlingen upprepas och för varje gång så sker tenderar varaktigheten att öka.
Last time I did my lips at Heike.

xoxo, 
Vicky

2 comments:

GlamPuss said...

Jag tycker faktiskt det dar ar skitsnyggt! Svullet men snyggt som fan... Sadar vill jag ha det. Haller pa att kolla kliniker nu, det ar svart har i USA for det finns sa jakla manga...

Vicky M said...

ja, jag hade typ inte haft nåt emot att det stannade typ så...hehe.. ja USA kan ja tänka mig finns millions! men du Tweeta till Dr Paul Nassif på Twitter och fråga om han kn rekommendera nån i DC :)