Då jag råkade köpa en Skippy som jag inte gillar, dvs crunchy (gillar bara smooth när det gäller peanut butter), så surfade jag runt lite på nätet för att hitta ett bra recpet på en jordnötssmörs kaka. Smeten var så sjukt god, smakade verkligen Snickers. Ändrade dock receptet något, så det passar mig bättre. Kakan blev också riktigt god, är dock bättre efter en dag än nybakad.
Här är receptet:
Kaka:
75 g smör
1dl
mjölk
5msk jordnötssmör
2 ägg
2dl strösocker
2tsk vaniljsocker
3dl vetemjöl
2tsk bakpulver
smör och ströbröd till formen
Topping:
200g philadelphiaost (eller Kesella)
4msk jordnötssmör
3msk florsocker
valfritt: 1/2 dl finhackade saltade rostade jordnötter
Smält smöret på låg värme på spisen. Blanda sedan i mjölken och jordnötssmöret. Vispa ägg och socker fluffigt med
elvisp. Blanda försiktigt i mjölkblandningen. Sikta därefter i
resterande ingredienser och blanda om. Smörj och bröa en form som rymmer
minst 1,2 liter. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i
175 grader cirka 40 minuter. Ta ut kakan och vänd den försiktigt på ett
galler. Låt den svalna.
Vispa samman philadelphiaosten med
jordnötssmöret till en jämn massa. Tillsätt därefter florsockret och
vispa någon minut till. Bred toppingen över kakan. (Strö slutligen över
de finhackade jordnötterna.)
xoxo,
Vicky
No comments:
Post a Comment