Wednesday, June 06, 2012

Kakbak :)

Då jag råkade köpa en Skippy som jag inte gillar, dvs crunchy (gillar bara smooth när det gäller peanut butter), så surfade jag runt lite på nätet för att hitta ett bra recpet på en jordnötssmörs kaka. Smeten var så sjukt god, smakade verkligen Snickers. Ändrade dock receptet något, så det passar mig bättre. Kakan blev också riktigt god, är dock bättre efter en dag än nybakad.

Här är receptet:

Kaka: 
75 g smör
1dl mjölk
5msk jordnötssmör
2 ägg
2dl strösocker
2tsk vaniljsocker
3dl vetemjöl
2tsk bakpulver

smör och ströbröd till formen
Topping: 
200g philadelphiaost (eller Kesella)
4msk jordnötssmör
3msk florsocker

valfritt: 1/2 dl finhackade saltade rostade jordnötter

Smält smöret på låg värme på spisen. Blanda sedan i mjölken och jordnötssmöret. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Blanda försiktigt i mjölkblandningen. Sikta därefter i resterande ingredienser och blanda om. Smörj och bröa en form som rymmer minst 1,2 liter. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 175 grader cirka 40 minuter. Ta ut kakan och vänd den försiktigt på ett galler. Låt den svalna. 

Vispa samman philadelphiaosten med jordnötssmöret till en jämn massa. Tillsätt därefter florsockret och vispa någon minut till. Bred toppingen över kakan. (Strö slutligen över de finhackade jordnötterna.)
Jordnötskaka
 xoxo, 
 Vicky

No comments: