Saturday, June 22, 2013

Då var det dags för Royal Ascot racet

Vem har inte hört talas om Royal Ascot? Just nu syns det överallt, på varje nyhetssändning kommenterar och visar man de olika kreationer som folket som har turen att vara där. På något sätt tror jag att alla har kommit över detta kända hästrace som håller till varje år i brittiska Ascot. Det är ett paradis för alla modeintresserade, eller för de som inte är det minsta intresserade av mode. Kläderna som bärs drar blickarna till sig och de fabulösa hattarna talas det om länge efter att sista hästen galopperat i mål. Något år ska jag också bege mig till eventet och migla runt med inte bara England's elit, utan även med kungahuset. För vem vill inte springa på Prins Harry? Eller till och med Drottning Elizabeth, som är en gäst varje år. Fast för mig är det hästarna som får mig att tänka tillbaka och bli nostalgisk över mina gångna hästår.Smutta på champagne, skratta sådär överdrivet som det passar sig vid sådana tillställningar, kommentera hästarna och bära en helt galet vacker headpiece som man aldrig annars får chansen att göra i Sverige (d.v.s. om inte folk ska kolla på en som om man kommer från Mars). Det är var jag ser fram emot något år. Har kanske någon av er redan varit där?

Vad man dock inte får glömma är att dress coden för detta event är sträng, här passar det sig inte att klä sig i vad som helst, både regler om längder på kjolar till att bara axlar ej är tillåtna finns och det är inte allt.

Nedan ser ni en outfit som jag hade kunnat tänka mig:

Royal Ascot

Ted Baker pattern dress, 1 350 SEK / UGG Australia ugg® australia shoes, 610 SEK / Brimmed hat, 1 460 SEK / Betsey Johnson logo sunglasses, 355 SEK / Christian Dior lip gloss, 190 SEK / Yves Saint Laurent yves saint laurent 


Klänningen från Ted Baker (ja, jag "snodde" den av Camilla :P) är som klippt och skuren för eventet, hatten är från Etsy, till skillnad från de flesta hattar som troligtvis kommer från kända hattdesignern Philip Treacy, men jag kommer gärna i något annorlunda, men samtidigt fint. Solglasögonen är ett måste då man hoppas på fint väder, men de ska inte överskugga hela outfiten. Den rosa Rolex-klockan är en dröm (som jag ser i nästan varje nummer av ELLE) sedan länge i YSL-väskan slänger jag ner ett ganska neutralt Dior Addict lip gloss.
 

xoxo, 
Vicky
Follow Me on Twitter VicktoriaM!

1 comment:

GlamPuss USA said...

LOVE the YSL bag!