Tuesday, June 25, 2013

När ödets stjärnor faller

Jag älskar Maeve Binchy. Hennes böcker är helt underbara och man kan inte slita sig ifrån de (alla förutom Huset vid Tara Road, som jag personligen tyckte var ganska tråkig). 

Precis läst ut När ödets stjärnor faller, (The Night of Rain and Stars en historia som utspelar sig på 50-talet, den är sorlig, väldigt roande och vitsig, man vill liksom inte sluta läsa och den får en att tänka på hur det var på den tiden.

De två flickorna Benny och Eve växer upp i en liten irländsk by på 50-talet och blir oskiljaktiga vänner. De är varandras raka motsatser. Benny är klumpig och osäker men tar sig igenom alla svårigheter med hjälp av sin humor och sitt glada humör. Eve är föräldralös och uppväxt i ett nunnekloster, liten och tunn, men blir ändå Bennys beskyddare. När de börjar på universitetet i Dublin får de uppleva ett annorlunda liv än det i byn. De får nya vänner, träffar unga män och upplever både glädje och sorg tillsammans.

Maeve Binchy är född i Dublin och gick i skola i Det Heliga Barnets kloster i Killiney. Hon har varit verksam som lärare och journalist. Alltsedan debuten 1982 med Tänd ett litet ljus har hennes böcker haft stora framgångar och alltid placerat sig högst upp på bestsellerlistorna världen över.
xoxo, 
Vicky 
Follow Me on Twitter VicktoriaM!

No comments: