Tuesday, June 11, 2013

Stöd WWF:s arbete för att rädda de sista Bergsgorillorna


Jättefin grej Groupon gör där ni just nu kan stöda WWF och de sista bergsgorillorna genom att bidra med 20 till 150kr. Gör det du också! Klicka här
Många av jordens djur och deras livsmiljöer är akut utrotningshotade – inte minst en av våra närmaste släktingar i djurvärlden, bergsgorillan. Idag finns bara ca 880 individer kvar, som alla lever i regnskogarna i gränsområdet mellan Rwanda, Kongo och Uganda.

Det största hotet mot bergsgorillorna just nu är det krig som pågår i området. Det leder till att hundratusentals flyktingar och olika rebellgrupper rör sig i gorillornas livsmiljö. Med det följer tjuvjakt, illegal skogsavverkning och smittspridning av sjukdomar från människor till gorillor.
Under de senaste åren har antalet beslag av gorillaungar ökat och man vet att det också förekommer handel med apkött. Gorillorna jagas, slaktas och man gör souvenirer av skallar och händer, sedan säljer man deras ungar eller köttet på marknaderna i städerna.
Men, det finns hopp. Den senaste räkningen visade att gorillorna ökat med nästan 100 individer. Nu behövs din hjälp för att kunna fortsätta öka antalet bergsgorillor!

xoxo, 
Vicky 
Follow Me on Twitter VicktoriaM!

1 comment:

Anonymous said...

Hі there to all, the contents pгesеnt
at this ωеbsite are tгuly remarkable for ρeople expеriencе,
ωell, kееp uр the nice wοrk fellοws.


my web рage ... san francisco city tours