Tuesday, November 06, 2012

Hur påverkas du av olika dofter?

Jag är väldigt känslig när det kommer till dofter. För mycket blandade parfymer får mig att få huvudvärk och jag känner av alla möjliga dofter. Jag har t.ex ganska svårt att komma till folk som har katt/katter för jag tycker det "stinker" hos alla som har katt. Katter stinker, oberoende hur ofta man bytar ut deras sand. Iaf min näsa är superkänslig för katt. Och eftersom jag är så ärlig som jag är, så när någon frågar så säger jag att jag tycker det luktar om folk har katt. Ofta blir svaret "Ja, men det beror på hur ofta man bytar kattsand etc, här luktar det t.ex. inte..." Jag burkar vara tyst då, känns ju lite som att trampa i klaveret att säga "ehh...jo...". Jag har dock aldrig gillat katter. Jag menar ja de är söta, men inget som jag skulle skaffa.

Men över till våra "normala" doftsinnen och hur vi påverkas av de olika dofterna.

Choklad:
Fenetylamin- och seratoninhalterna (samma ämnen som produceras när du är förälskad) gör att du känner dig glad. Kanske därför även många som är deprimerade eller mår dåligt/är ledsna en dag ter sig mot choklad.

Vanilj:
Inger ofta en känsla av värme och trygghet och kan föra dig tillbaka till barndomen och dess härliga stunder med t.ex glasskalas. Vanilj är även min favoritsmak/doft, jag älskar att ha det hemma som ljus, dofter etc. Kanske är det för att jag vill ha in så mycket trygghet som möjligt runtomkring mig och även drömma mig bort tillbaka till min barndom då allt var lätt och kul.

Kanel: 
Kryddan sägs få dig att känna sig romantisk, men ger även lugnm harmoni och ökar din kreativitet. Haha..jag är så oromantisk man kan bli, men sen gillar jag inte kanel direkt heller, och speciellt inte doften...haha...

Godis:
Dofter som citrus, mint och söta bär ger dig en energikick och får dig att känna dig mer pigg. Bra att veta speciellt nu när hösten är kommen och den mörka vintern är på väg! 

Vad tenderar ni att föredra? Och finns det något skäl till det tror ni?
  
xoxo, 
Vicky
Follow Me on Twitter VicktoriaM!

7 comments:

Anonymous said...

Attractive section of content. I just stumbled upon your
site and in accession capital to assert that I get actually
enjoyed account your blog posts. Any way I'll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently fast.
My page ; {used smart car

Anonymous said...

Меня раздражала столь непривычная для меня иерархия: когда я приходила в гости, (это было еще до перехода в ислам, потому что после я уже была «своя» со всеми обязанностями), Фатих спрашивал, хочу ли я минералки. Если я отвечала «да» он говорил это Илкеру, Илкер же посылал Нергиз. Так же и родители. Если они просят что-то сделать Фатиха, он просил Илкера, а тот просил Нергиз (скорее приказывал, а не просил, так как у них в лексиконе не было слова «пожалуйста»). В результате парни росли лентяями. Когда появилась я, то многоe пришлось делать мне, так как у меня язык не поворачивался передать просьбу бедняжке Нергиз. Должна заметить, что в целом наши отношения с Фатихом не были такими уж гладкими.
[url=http://vebsaity.ru/]Nikol Kidman[/url]

Anonymous said...

Haha - same here! Tycker det luktar hos dem med katt OCH hund.
Jag har haft katt men bara utekatter, det för barnens skull. Älskar djur, asså tycker de är söta men jag vill inte ha ngt själv. Är nog väldigt bekväm av mig?

Vanilj älskar jag oxå - det är faktiskt bara det som jag kan elda på ljus utan att få för hård huvudvärk! Jag är HYPERKÄNSLIG för dofter o får ofta migrän vid för stark doft! :(

Heponimake said...

O det var ju jag då som skrev kommentaren! :) Glömde skriva mitt namn! Hahaha (för lite kaffe ännu)

Vicky M said...

jo, hundar luktar också, men de stinker inte. Jag tycker kattlukt är så frän och äcklig :/ Vet även när jag hade häst så om en katt hade bajsat någonstans, jag höll på att dö när jag skulle städa upp det när man mockade ibland :/

Anonymous said...

Your style is very unique in comparison to other people I've read stuff from. Thanks for posting when you've got
the opportunity, Guess I'll just bookmark this site.
My web page - affordable used cars anchorage bbb

Anonymous said...

My family always say that I am killing my time here at web, except I know I am getting
experience everyday by reading thes good articles or reviews.
Also visit my web site - garden homes for sale austin texas