Friday, October 19, 2012

Filmfredag

Har sett en del filmer (dels på flyget från LA till Toronto och även från Toronto till Köpenhamn) som jag inte uppdaterat er om, så det passar väl bra en fredag.

Snow White & the Huntsman
Charlize Theron är riktigt bra, men Kristen Stewart är lika dålig som skådis som vanligt, inte konstigt att hon var tvungen att ligga med regissören för att få jobbet (eller behålla det iaf). Annars var filmen bra, väl värd att se och spännande. Chris Hemsworth har även en av huvudrollerna bredvid de nämnda damerna över.
In a twist to the fairy tale, the Huntsman ordered to take Snow White into the woods to be killed winds up becoming her protector and mentor in a quest to vanquish the Evil Queen. 

Brave (Modig)
Tecknad film som går på bio i Sverige just nu. En fin film som är perfekt för vuxna att se också, i barns sällskap eller inte :)
Determined to make her own path in life, Princess Merida defies a custom that brings chaos to her kingdom. Granted one wish, Merida must rely on her bravery and her archery skills to undo a beastly curse. 


The Lucky One
Zac Efron gör en enastående insats i en enastående film. Om ni gillade Dagboken, Pearl Harbour, Dear John och liknande så kommer ni älska denna film.
 A Marine travels to Louisiana after serving three tours in Iraq and searches for the unknown woman he believes was his good luck charm during the war.
Kalenderflickorna
Helen Mirren är enastående i allt hon gör. Denna film är så lång ifrån alla ungdomsfilmer som släpps nu, snarare en pensionärsfilm, men Gud så rolig och bra den är. Superkul att den även är en berättelse som hänt på riktigt i början av 2000-talet. Har ni missat den, så måste ni se den! Sen älskar jag Julie Walters. Ser ni den på dvd, så rekommenderar jag även att ta en titt på extramaterialet :)
A Women's Institute chapter's fundraising effort for a local hospital by posing nude for a calendar becomes a media sensation.




Sedan började jag se på J. Edgar med Leonardo DiCaprio, men den var alldeles för tråkig, så jag stänge av den efter dryga 20min.
J. Edgar Hoover, powerful head of the FBI for nearly 50 years, looks back on his professional and personal life.
xoxo, 
Vicky
Follow Me on Twitter VicktoriaM

No comments: