Thursday, October 08, 2015

Bloggtips: Skriv Bättre Rubriker = Få Fler Läsare


Att rubriker är superviktigt vet väl de flesta. Speciellt inom bloggvärlden. Har du en bra rubrik så kan du locka nya läsare att ta en titt på din blogg, och kanske förhoppningsvis stanna för att de gillar vad de ser. Se dock upp med att ha rubriker som lurar läsaren, allt handlar om en balans och du vill inte heller att personen som går in blir besviken för att de inte ”får vad rubriken lovar”.

Mattias Eriksson är nyhteschef på Metro och ger sina bästa tips för bra rubriker:
Håll dig kort. Det ska snabbt locka till läsning. Dessutom är det viktigt att rubriken blir begriplig när den hamnar på topplistor på olika bloggportaler. På metrobloggens listor klipps rubrikerna av om de är för långa. Försök använda som mest 40 tecken eller 5 ord, gärna ännu kortare.
Använd signalord. Det finns vissa saker som alltid väcker intresse. Sex och mode en enkel väg till många klick.
Locka in läsaren:  ”Kolla in Britneys nya scenkläder” är bättre än ”Britney är så bra”. Det vill säga: Har du bilder på kläderna, berätta det för läsaren redan i rubriken. Andra sätt är att skriva ”Bilder: (och sedan rubriken)” eller ”Video: (rubrik)”.
Var kryptisk ibland. Som omväxling kan det vara bra att vara kryptisk: ”Han ligger bakom skandalen” är bättre än ”Skandalen nystas upp”.
Sist men absolut viktigast: LJUG ALDRIG! Du kan få många klick eller läsning med en spektakulär rubrik – men folk kommer inte att klicka mer på bloggen  igen.


Läs hela inlägget HÄR

xo--Vicky 
Bloggar även på http://vicktoria.malmolife.se 
Follow Me on Twitter VicktoriaM!
Follow Me on Instagram vicktoriamurawska 
 

No comments: