Wednesday, July 03, 2013

Barnflickan

Barnflickan av Hanna von Corswant läste jag ut i natt. Skulle bara läsa något kapitel, men kunde inte lägga ifrån mig boken, då jag var tvungen att ha reda på hur det stod till. Det är en skräckhistoria, men som enligt mig först blev "läskig" typ de sista 2 kapitlen eller så. Slutet förklarar mycket, men inte en del av händelserna som sker, speciellt mot slutet av boken.

Boken är förutom kapitel indelad i Del ett, två och tre. Något jag inte förstår, för de fortsätter typ nästa dag, men iaf. En bra bok som var lite småseg periodvis, och rktigt bra periodvis där man hade svårt att lägga den ifrån sig (som sagt läste jag runt 200sidor igår efter midnatt). 
Karin kommer som au pair till ett stort hur på den franska landsbygden. Hon har lämnat Sverige efter ett tragiskt dödsfall i familjen och tanken är att miljöombytet ska göra henne gott. Men ingenting blir som hon hoppats. Pojken hon skulle ta hand om sägs vara död och madame förnekar att tanken någonsin varit att Karin skulle vara barnflicka.

Det är något som inte står rätt till i det ödsliga huset och om nätterna hör Karin hasande steg från den tillbommande översta våningen och musik från ventilen i sitt rum. Allt eftersom Karins oro växer, inser hon också att hon är helt ensam. Huset ligger ensligt, hon känner ingen och har inga pengar. Droppen blir när hon får håret avklippt i sömnen. Men när hon försöker ringa hem är det ingen som svarar. Varför har hon egentligen skickats iväg och hur ska hon ta sig där ifrån?

Hanna von Corswants debutroman Barnflickan är en klassisk skräckhistoria, där mörka familjehemligheter döljs i ödsliga korridorer och låsta rum.
xoxo, 
Vicky
Follow Me on Twitter VicktoriaM!

No comments: