Monday, July 22, 2013

Sol & härliga Sommardrinkar

Härligt nu när solen och värmen kommit till Sverige (fast jag personligen fortfarande tycker det kunde vara en 10 grader varmare). Vad är inte godare än att svalka sig med några härliga drinkar?

Här kommer 3st recept som är superfriska & goda.

Cointreau Fizz with a twist
Klassiska Cointreau Fizz görs av Cointreau, lime och sodavatten, men drinken passar utmärkt att twista med spännande smaksättningar.  På bilden ser ni hallon, men testa gärna gurka, jordgubb & mynta, passionsfrukt & chili, apelsin eller basilika. Använd färska råvaror för bästa smakupplevelse.

Ingredienser:
1/3 Cointreau
Juice av ½ lime
2/3 sodavatten
Färska hallon

Hur gör man:
Muddla hallon (eller den frukt du väljer) med limejuicen och Cointreau i en shaker. Fyll med is, skaka ordentligt och häll upp i ett glas. Fyll upp med sodavatten och garnera med lime och färska hallon. Viktigt att du inte skakar drinken med sodavatten i för då kommer shakern att explodera.
 


Passoã Brazil (passande va?! ;P)
Nya Passoã är gjord på färsk passionsfrukt från Brasilien, och flaskan har därför fått en ny design med den Brasilianska flaggan. Passionsfrukten har en naturlig sötma som passar perfekt att matcha att med syrlig tranbärsjuice.

Ingredienser:
3/10 Passoã
1/10 vodka
5/10 tranbärsjuice
En skiva lime till garnering

Hur gör man
Häll Passoã och vodka i ett glas, häll på is och rör om. Fyll upp med tranbärsjuice och garnera med en skiva lime.Cointreau sommarbål
Att blanda en bål är en konst, det får varken vara för mycket eller för lite av någonting. Men en god bål är perfekt när du får många gäster.

Ingredienser till 12 personer: 
40 cl Cointreau
1 l jordgubbar
3 citroner eller lime
1,5 l fruktsoda/Sprite eller sodavatten
Rikligt med is

Hur gör man:
Pressa ner saften från citrusfrukterna i en bålskål eller tillbringare, spara ett par skivor till att lägga i bålen. Fyll upp till 1/3 med is, häll i Cointreau och rör om. Toppa med läsken eller sodavattnet. Skölj och muddla jordgubbarna innan du lägger i dem, att muddla bären förstärker både smaken och färgen. Spara några jordgubbar för att dekorera glasen som du serverar bålen i. Om du vill ha din bål lite sötare kan du blanda i lite sockerlag.

Enjoy!

xoxo, 
Vicky
Follow Me on Twitter VicktoriaM!

No comments: