Monday, July 08, 2013

Källsorterar ni?

Personligen är jag ganska ointresserad av allt vad miljö heter, men jag är ordentlig med källsortering...till en viss mån. Det jag källsorterar hemma är papper/tidningar, glas och så pantar jag mina burkar/flaskor - eller jag ger de till mina föräldrar som pantar...hehe...

Problemet med källsortering i lägenheter tycker jag är att det ej finns plats att källsortera, för vem vill ha olika boxar stående framme i köket? Om källsortering ska bli bättre, så är det något som bostadsföreningar borde ta tag i. Och då räcker det inte med källsorteringsrum, för vi måste fortfarade göra något av skräpet hemma och då är det väl ganska lätt att förstå att finns det ej plats, så bryr sig folk inte om att göra det...Något som jag inte fixar och aldrig har gjort är kompost, jag tycker det är jätteäckligt, men sen är jag jue lite känslig för just matavfall. Jag kan jue t.e.x. inte ens tömma diskhon om där ligger lite matrester, för jag får kväljnigar (och alla skrattar åt mig...hehe..), så ja just för mat är jag väldigt äckelmagad.

I Stockholm finns Circla som du kan ringa, så kommer de och hämtar ditt skräp och källsoretrar det - spelar ingen roll om det är byggavfall eller vanligt skräp, de sköter allt.

Källsorterar du hemma? Vad? 
 

xoxo, 
Vicky
Follow Me on Twitter VicktoriaM!

No comments: