Thursday, September 01, 2011

Hundmat :)


Det här med hundmat kan vara klurigt. Jag är av tron att man ska köpa ett bra foder, med bra näringsinnhåll, stor andel kött och viktiga vitaminer. Ett foder som är anpassat för hunden man har.

Vi började med Royal Canin som är ett av de bästa foderna på marknaden (om inte det bästa), de har alla möjliga foder som man kan tänka sig, så det är lätt att anpassa för hundens behov. Efter 2 säckar dock skulle mina mamma köpa foder, och hon tyckte, att WTF dryga 600kr för 15kg när Pedigree kostar knappa 200kr.

Har tidigare blivit varnad för Pedigree. Och fy vilket skitfoder. Visst åt Trewor det gärna, men under 2 månader gick han upp dryga 8kg, blev slö och i dålig kondition. Bytte tillbaka till Royal Canin, men iom att han är lätt överviktigt, så betyder det jobb för att få honom i rätt form igen. Så denna gång satt vi och valde mellan Royal Canin Maxi Light, Robur´s- och ProPlan´s viktfoder.

När vi var hos veterinären så vägde han 38,5 kg och han ska ner på minst 32, så där är en del jobb som skall göras.

Och ja, visst kan det låta dyrt 609kr för 15kg (plus 3,5kg gratis - kampanj), men detta foder räcker i ungefär 2-2,5månader på diet och ca 1,5-2 månader vid vanligt dos på en hund runt 32kg, så egentligen är det inte mycket pengar att lägga på sin älskling för att han ska må bra och inte lida av någon brist på vitaminer eller mineraler.


Vilket foder ger ni era hundar?

xoxo,
Vicky
Hjälp mig och ha chansen att vinna en MacBook Air ->
Studera Vidare - information om högskolor och universitet!

1 comment:

Therese Thunell said...

royal canin är ju det absolut bästa! bra med näring,vitaminer och det är inte för fett!