Thursday, January 17, 2013

Laser - permanent hårborttagning

Har på senaste tiden fått en hel del frgor, främst under mina äldre bloggposter där jag skrivit om att jag går på permanent hårborttagning. Folk som frågar om resultatet, om det gör ont, etc. Jag har själv gått på runt 10-15 sessioner per del, och håren återkommer. Har flera kompisar som gjort laserbehandlingar och ingen av de har heller blivit av med håren permanent. Laser är något som man måste uppehålla, inte lika ofta som med vaxning etc, men tycker att vart 8v är det bra att gå, efter ett tag kanske lite mer sällan, men håren återkommer. Kanske inte lika mycket som innan, men blir av med de helt blir man tyvärr inte. 

Har som sagt ett antal kompisar som gjort och ingen av oss har fått något permanent resultat. Laser är dock ett bra alternativ till vaxning och liknande då man slipper håren i minst 2 månader framåt och när de börjar återkomma så återkomer de i mycket mindre omfattning - iaf till en början. Ett annat plus är att man slipper allt vad irritation here, innåtväxtra hårstrån etc. Det enda som kan uppstå är lite irritation under ca 24h efter behandling, speciallet om man kanske ha tajta byxor eller kläder som irriterar.

Gör det ont? 
 Och ja, det gör ont och visst kan man ta ner styrkan på "stötarna", men det ger ett sämre resultat. Det jag kan rekommendera är att man en timme innan behandlingen lägger på Emla kräm på det området som ska behandlas, för det ger mycket "smärtlindring" :) Och laser gör ont på alla, finns ingen laser som inte gör ont och de som reklamerar med "smärtfritt", borde bli stämda för det är falsk marknadsföring. Jag fick personligen en "chock" första gången jag gick för en behandling, då jag också läst att det är "smärtfritt", långt ifrån. Fördelen är dock att det är över på några minuter :) 
 
xoxo, 
Vicky
Follow Me on Twitter VicktoriaM

3 comments:

Anonymous said...

Heya i am for the primary time here. I found
this board and I find It really helpful & it helped
me out a lot. I'm hoping to give one thing back and help others such as you aided me.
Also visit my web site online casinos

Linnea said...

Hej.
Vilken klinik går du till och vad får du betala per gång?

Vicky M said...

hej Linnea!
jag går på Petrikliniken i Malmö hos Nina hon är jätteduktig. Du kan kolla in http://petrikliniken.se

Och har du fler frågor så skriv gärna på min nya blogg http://vicktoria.lillatorg.nu :)