Friday, January 18, 2013

Vad flygvärdinnan verkligen tycker

Såg denna roliga artikel på Aftonbladet, som jag dels tyckte var intressant då jag är uppe i luften så mycket. Det är alltså en anonym flygvärdinna som berättat lite secrets för en amerikansk bloggare. Här är mina favoriter:
  • Kaffet du beställde? Det är utan koffein, även om det inte var vad du ville ha. Vi föredrar att du sitter ner, kopplar av och gärna somnar. Då stör du oss minst.
  • Vårt flygbolag brukade ge oss lön från det klockslag vi kom till flygplatsen. Det var länge sedan. Nya reglerna gjorde att vi började få lön när flygplansdörrarna stängdes. Sedan ändrades de igen så att arbetstiden började ticka först när bromsen på flygplanet lossades. Nu får vi betalt först när hjulen lämnar marken, vilket betyder att det vid förseningar kan gå timmar mellan det att vi kommer till jobbet tills vi börjar få betalt. Så när vi hälsar dig välkommen ombord gör vi det helt gratis. Inte så konstigt att våra leenden ibland är rätt falska.
  • Om en flight är försenat, kanske flygbolaget måste betala oss övertid. I ett sånt läge händer det att vi försenar planet lite till, så att vi verkligen får övertidslön. Att hitta nåt litet fel som måste kollas är inte så svårt.
  • Var snäll och fråga mig inte vad det är vi just nu flyger över. Jag vet lika mycket som du, det är inte jag som flyger planet.
  • Att skramla med isen i ditt tomma drinkglas kommer inte att få mig att rusa iväg för att fylla på det. Helst vill jag bara skrika.
  • När jag frågar vad du vill ha att dricka och du frågar: "Vad har ni?" vill jag helst svara: Ont om tid. Men det skulle du knappast gilla.
  • Under nattflygningar väntar vi ofta så länge som möjligt med att servera måltider i hopp om att du ska hinna somna så vi får mindre att göra.
  • Vi tycker verkligen inte om barn. Inga barn. Varför tror du annars vi valt en karriär där vi tillbringar halva livet hemifrån?
  • Snälla - fråga mig inte var du kan trycka in din väska. Jag har väntat tolv år på att berätta var jag tycker du kan trycka upp den...
 Läs hela artikeln här and in English: 17 Things Your Flight Attendant Won't Tell You
  • When we "arm" the doors on your aircraft, each flight attendant checks the work of his colleague at the opposite door. You've heard it a million times: "arm doors and cross check." Did you hear "crotch check?" It wasn't your imagination. We get silly sometimes. And yes, despite all the cross checking -- maybe because we're checking crotches instead -- once in a great while we screw up and we forget to arm the doors, which means the emergency slides won't automatically deploy if needed in an emergency. We can get fired for that. 

Sunny Sandy är jue också flygvärdinna, så tänkte fråga henne om hon vill tillägg nåt :)
 
xoxo, 
Vicky 
Follow Me on Twitter VicktoriaM

4 comments:

GlamPuss USA said...

Hahahahha gud vad kul! Denna maste jag lana!

Vicky M said...

:)

Chahina said...

säger inte 2 och 3 emot varandra? :P

Vicky M said...

beror på hur man tänker, för är det kortare flights så jobbar de jue två flights och då är de nog redan "on the clock" :) fast ja, jag tycker dte låter lite galet att de får betalt först när planet lyfter, vet inte om jag tror helt på det.