Friday, May 04, 2012

Inspiration & Hopp

Javier Colon's nya låt "A Drop in the Ocean" (ja, jag vet att det är en cover) ger mig hopp för orden är så fina. Har även precis läst ut Andreas Carlsson's självbiografi "Live to Win - låtarna som skrev mitt liv" och där är också mycket saker som inspirerar mig. Det är en intressant bok, Andreas har levt ett intressant liv. Den får dock inte full pott från mig då jag tyckte den var lite segstartad, och därtill är jag inget KISS fan, eller ens den typen av musik och där dras jue ganska mycket referenser till det och då känner iaf jag mig lite lost..hehe... 

Med mer än 100 miljoner sålda album med artister som Céline Dion, Britney Spears och Bon Jovi, det egna tv-programmet Made in Sweden och som jurymedlem i Idol är Andreas Carlsson en gigant i musikbranschen. Redan som nittonåring fick Andreas Carlsson sitt eget skivkontrakt. Men karriären som artisten Andres tog aldrig fart och i stället bjöds Andreas in som låtskrivare av legenden Denniz Pop till den världsberömda Cheironstudion, vars betydelse och säregna sound senare kommit att jämföras med Motown under 60-talet och ABBA under 70-talet. Här skapades hits i långa banor och de var med om att skapa artister som Britney Spears, Backstreet Boys och Westlife.  
När Cheiron stängdes ner efter Denniz Pops tragiska bortgång, gick Andreas - med hits som I'm Alive med Céline Dion och I Want It That Way med Backstreet Boys i ryggen - vidare till egna utmaningar som så småningom ledde honom till USA och Los Angeles. Efter att ha jobbat i många år med några av musikbranschens stora legendarer - till exempel Bon Jovi, Kiss och Desmond Child - återvände Andreas för en tid sedan till Sverige för att medverka i Idol som jurymedlem 2008.

I Live to win - Låtarna som skrev mitt liv berättar Andreas på ett högst personligt och osminkat sätt om livet och dess toppar och svackor, den osvikliga kärleken till musiken och skapandet, och om människorna i hans liv. Vi möter alla från Britney Spears och Gene Simmons, till hans livs mentorer och den stora kärleken - sonen.
Tänker beställa hem Andreas nyaste bok Dandy också :) Lite kul att den finns med 4 olika omslag. Undra varför...
 

xoxo,  
Vicky 

No comments: