Friday, February 01, 2013

Ego


Det är inte många svenska filmer jag ser på bio som jag betalar för, eller rättare sagt typ inga. Tror den sista svenska filmen jag såg som jag betalade för (d.v.s. förhandsvisnings-/ fri- biljetter är vad jag menar med att jag inte betalar) var Strandvaskaren - 2004 (räknar då inte svenska filmer som dyker upp under Lucia Movie Night, för de är jue inte valda av mig). Snabba Cash 2 ville jag se, men så var jag inte hemma och sen gick den inte på bio längre.

Iaf i onsdags gick jag och Kattis och såg Ego. Måste säga att det nog är en av de bästa svenska filmer jag sett. Fast stöde mig som fan på Sebastians roströda jeans/byxor som var så sjukt fula och som han typ nästan hade på sig hela tiden i filmen (vad hände där kostym?).

För 25-årige Sebastian handlar allt om yta och utseende. Livet är fyllt av party, pengar och one-night stands. Han har aldrig utmanat sig själv, vare sig det gäller drömmen om en musikkarriär eller kanske framförallt den riktiga kärleken. När allt går som bäst i hans ytliga liv råkar han ut för en olycka som leder till att han blir blind. En helt ny värld öppnar sig, eller rättare sagt stänger sig. När han ser allt i svart så kliver den personliga assistenten Mia in i hans liv, en tjej han i vanliga fall inte skulle ägna någon som helst uppmärksamhet. Hon blir den första som lyckas öppna hans ögon för det som är viktigt i livet, men när Sebastian upptäcker att Mia inte är den han egentligen trodde får ytligheten en helt annan mening.

EGO är en romantisk dramakomedi om fåfänga, kärlek, sex och om att saker och ting inte alltid är som det ser ut.
xoxo, 
Vicky 
Follow Me on Twitter VicktoriaM

No comments: