Tuesday, February 26, 2013

Hårborttagning med laser

Förutom en massa mail om olika backhoppare, så får jag nog flest frågor om just skönhetsbehandlingar och i topp där ligger just hårborttagning med laser. Jag har skrivit ett par inlägg om detta innan, men tänkte dela med mig av några saker till, bland annat något som jag fick reda på nu senast när jag var på Beautiful Skin och gjorde en behandling.

Som jag sagt innan så känns det och på vissa ställen gör det ont. Visst kan man ta ner styrkan, men man vill inte ha ner den hur mycket som helst för då tar lasern sämre. Vad man bör undvika i några dagar innan behandling är bl.a. C-vitamin, C-vitamin gör nämlign att vi blir extra känsliga och det gör mer on än det borde. Så tänk på att inte proppa er fulla med frukt, juice och liknande veckan ni ska göra en laserbehandling.

Antibiotika, även om vi inte är sjuka, så blir smärtan mycket högre om vi går på antibiotika, så är man på en kur så ska man absolut inte boka in en behandling. 

2-3 veckor innan ska man inte heller äta/dricka johannesört eller ringblomma.

För att minska smärtan så kan man även köpa krämen Emla. Tänk på att sätta på ett tunt lager minst 1h innan behandling. Gör man det senare, så hinner inte krämen ta på djupet och resultatet blir att den i själva verket inte hjälper alls. 
 
Mina tidigare inlägg på ämnet;
http://vicktoriamurawska.blogspot.se/2013/01/laser-permantent-harborttagning.html
http://vicktoriamurawska.blogspot.se/2011/07/laser-hurts.html 
xoxo, 
Vicky 
Follow Me on Twitter VicktoriaM

No comments: