Friday, February 15, 2013

Kvinnors sämsta hälsovanor

Gå i klackar - japp, we sure do...
Fler och fler av oss bär klackar till vardags. Och med dagens mode snackar vi inte fem centimeters klackar, utan minst tio.
Det här påverkar så klart vår kropp och kan leda till problem med rygg, leder och förhårdnader i fötterna. Lägg gärna i en sula i skorna för att minska trycket på lederna.


Brist på sömn
En undersökning vid University of Michigan visar att kvinnor är dubbelt så benägna som män att ge upp sin sömn för att ta hand om närstående, till exempel barn. Tyvärr har sömnen visat sig påverka kvinnors humör och blodtryck mer än männens.


Sova med smink - guilty as charged...
De flesta av oss har fallit för frestelsen att lägga oss med partysminket någon natt. Men gammal makeup tillsammans med smuts som samlas på huden leder till tilltäppta porer som kan inflammeras och bli till blemmor. Att sova med mascara kan göra att dina ögonfransar bryts och dessutom kan det orsaka irritation i ögonen.

Matcha killens dryckesvanor - vem gör det? :/
Från första dejten till sociala evenemang – det finns flera fall då kvinnor kan känna sig tvingade att hålla jämna steg med det motsatta könets dryckesvanor. Men kvinnor har ofta mindre kroppsbyggnad än män och har mindre vatten i kroppen att späda ut alkoholen med. Därför tenderar de att bli berusade lättare.

Bära fel BH-storlek - så vanligt
Att hitta rätt BH-storlek är inte det lättaste. Men det gynnar sig att göra det. Fel storlek påverkar nämligen inte bara hur dina kläder sitter, utan kan också leda till problem med rygg, nacke, blodcirkulationen och bröstsmärtor. Ta hjälp av ett butiksbiträde som kan sin sak i stället för gissa dig fram till det rätta stödet.

 
  

Oroande och beklagande - omg, jag blir galen när folk bara klagar och klagar och klagar
Att stressa skadar både vår fysiska och psykiska hälsa. Och kvinnor löper dubbelt så stor risk att drabbas av stressrelaterade sjukdomar – som depression och ångest. Även om det främst bygger på biologiska orsaker kan ältande och oroande spä på risken för psykisk ohälsa. Forskning visar att tjejer också beklagar sig över en brusten relation dubbelt så mycket som killar.


Bära en tung handväska - japp, min Marc Jacobs väger multum redan tom
Med det ökandet antalet prylar i vårt konsumtionssamhälle bär majoriteten kvinnor runt på flera kilo på axlarna varje dag. På sikt kan det leda till allvarliga ryggproblem och nackvärk samt dålig hållning. Gör dig själv en tjänst och rensa ur alla oväsentliga saker i handväskan som du släpar runt på.

 
Kroppsfixering - alla har vi väl det?
Kvinnor – och män – kan ha skeva uppfattningar om sin egen figur och sträva efter den ”perfekta” kroppen. En studie publicerad i amerikanska Obstetrics & Gynecology visar att 16 procent normala och underviktiga kvinnor trodde sig vara överviktiga. Och hela 90 procent ville ändra åtminstone en det av sitt utseende.

Tröstätande
Medan män har en tendens att äta för att förstärka positiva känslor, tröstäter kvinnor när de är ledsna. Kvinnor är också mer benägna att tillfredsställa sina begär med sötsaker.

Prioriterar sig själv lägst - helt sjukt att man gör det.
Det är inte bara sömnvanor som kvinnor är beredda att kompromissa med. De är också mer benägna att sätta sina egna behov i sista hand. 

 

xoxo, 
Vicky
Follow Me on Twitter VicktoriaM

No comments: