Hela världen har sett Britney växa upp från Disneyklubben till hellylle-amerikansk Girl next door till ”oskuldsfullt” förhållande med Justin Timberlake. Allt det tog slut när hon och Justin bröt och det visade sig att Britney inte var så oskuldsfull trots allt. Det blev aldrig någon riktig klarhet i varför det tog slut mellan henne och JT men det hävdades att hon var otrogen med koreografen Wade Robson. Även Ben Affleck ska ha varit där.

I alla fall. Britneys karriär var på topp men privatlivet snurrade nedåt i en destruktiv spiral. Britney gifte sig med Jason Alexander i Las Vegas, dejtade Colin Farrell och Fred Durst och knarkade huvudet av sig med sin andra man Kevin Federline. Hon kysste Christina Aguilera och Madonna och spottade ut hits, men gick sönder privat.

Efter att ha fått två barn i snabb följd och direkt efter det skilt sig, kastade hon sig in i en bisarr kärlekstriangel med Paris Hilton och Lindsay Lohan, festade järnet och tog massor av piller vilket till slut ledde till en av de mest publika sammanbrott som kändisvärlden någonsin sett. Först rakade hon av sig håret och slog sönder en bilruta med ett paraply, och sen låste hon in sig och sina barn i badrummet så polisen fick komma och hämta dem. Bara att forsla henne till sjukhuset från hennes hem visade sig kräva lika mycket resurser som en militäroperation. Paparazzi var överallt. Britney åkte in på rehab.

Månaderna efter sjukhusvistelsen tillbringade hon med att checka ut och in på olika hotell, cruisa i sin bil och umgås med skumma typer som managern Sam Lufti och den där äcklige paparazzon Adnan som bara ville lura henne på pengar. När Britneys pappa – som tur var – till slut tog kontrollen över sin dotter, redde hennes livssituation upp sig betydligt. Hon fick umgängesrätt med sina barn (hon har ju fortfarande inte vårdnaden utan Kevin har hela vårdnaden), någon städade upp henne och avgiftade henne, och folk ville göra skivor med henne igen.

Hennes varumärke är intakt och ett av de mest värdefulla i branschen, hennes parfymer säljer bättre än någon annan kändis. Och Femme Fatale-skivan sägs vara den bästa hon någonsin har gjort, även fast hon inte längre kan dansa eller sjunga och hennes röst är totalt studiomanipulerad på låtarna. Den 30-åriga Britney verkar vara en tungt medicinerad marionettdocka, i händerna på sitt skivbolag, sin manager, sin pojkvän/agent, sin pappa, PR-team och personliga assistenter. Men – åtminstone vinglar hon inte omkring barfota och tar droger på smutsiga toaletter på bensinstationer.