Thursday, December 29, 2011

Vapiano Malmö


Så nu har jag också klarat av mitt första besök på Vapiano. Verkar som ALLA går dit. Kom dit med Kaytan och Vivi klockan 20.15.... Ni får vänta ca 30min för att få ett bord. Så Vivi "svek" oss. Skulle ha ringt och bokat... Hade dock inte hjälpt då man inte kan boka bord där?!

Lite lustigt system det där med korten, men smart :) Man får alltså ett kort när man går in och varje gång man handlar något så lämnar man fram det, så registreras din beställning på kortet. sedan när du "checkar" ut så betalar du din nota vid utgången. Bra grej! Ett plus i baren var att de hade torr cider :) Hatar alla sliskiga färgglada grejjer som bara finns på de flesta ställen.

Tillslut börjar vår dosa blinka om att vi har fått ett bord. Tjejen visar oss dit och försvinner. Inga menyer ingenting. Så ser jag en massa folk passera med tallrikar. Är det buffé?!? Frågar jag Kaytan. Efter typ 10 min utan att ha fått service, så får Kaytan en uppenbarelse att man nog går bort och beställer.... What?! Minuspoäng nummer två. Visar sig att man går bort till "disken" bak i restaurangen där man har en meny med alla pastarätter, sallader och anti-pasti, sedan tar man en bricka (?!), sina bestick, glas etc. ställer sig i kö och beställer vad man vill ha hos kockarna. Väntar på maten och går tillbaka till sitt bord. D.v.s. total självbetjäning?!?! Något jag hatar, går jag på restaurang vill jag bli serverad, inte behöva bära på mina saker själv och hämta min mat (PÅ BRICKA!!) etc. BIG MINUS!
Vi beställde hummer/kräftpasta och Scampipsta

Maten däremot är färsk och väldigt god, men det är absolut inget ställe som jag skulle gå till för att äta middag på restaurang, after-work OK, då kan jag hämta min mat själv, men middag? NEVER. Men som sagt, maten är väldigt god och prisvärd. Perfekt ställe för att ta en drink eller after-work dock :)

Har ni varit på Vapiano? Vad säger ni om det hela?


xoxo,
Vicky

2 comments:

Malin said...

Nu har inte jag varit på Vapino i stan men hört att maten ska vara god. Jag gillar inte heller brickställen. Det drar ner känslan lite. Blir mer som en lunchkänsla..
Så håller med dig

GlamPuss said...

Vi har Vapiano har i USA ocksa och jag ar inget sort fan, men mest for att det ar italienskt... Jag ar inte sa glad for italian food sa tyvarr gillar jag inte Vapiano.