Tuesday, April 03, 2012

Planica! :) - Thursday


Uppe med tuppen på torsdagen, eller t.o.m. innan, d.v.s. vi var uppe innan 7 på morgonen, trötta som satan, men skulle iväg och hämta akkrediteringar och hinna ta shuttlen till backen innan klockan 8.30. Presenten man fick i år var en tröja med Planica backen på ryggen. Ganska fin, men inget direkt som jag skulle sätta på mig. Att den var långärmad och i storlek herr S, gjorde att den kommer typ lottas ut på bloggen, eller via Twitter.


Eftersom jag fick min akkreditering via Walter Hofer - race directorn för hela världs cupen, så hade jag inga problem, Ania däremot fick bråka lite för att få nummer att få tillgång till subpresscentret uppe i backen. 

Väl uppe i backen var det lite kallt, första personen jag stötte på var Kamil Stoch, som var på skitbra humör hälsade och snackade. Vet att många inte har den bästa uppfattningen av Polen's nya stjärna, men jag har alltid kommit bra överens med honom och gillat honom. Personlighetsmässigt är han faktiskt väldigt lik Gregor Schlierenzauer (som för övrigt också var på ett superbra humör).


Träningarna och kvalet gick finemangs. tod mest och kollade kvalet i solen med Yana (Simon Ammann's fru) och njöt. Romören vann, av de förkvalade så vann Gregor träningarna, men skippade att starta i kvalet. Jag stannade kvar i press-centret och jobbade lite med Tad (skijumping.pl) medan tjejerna stack tillbaka till Kranjska Gora. 


På kvällen kom Yana och hämtade oss och vi stack till Lipa (bästa restaurangen) och käkade och drack vin, innan vi stack tillbaka till oss för att fördrinka och sedan ut till VOPA. 
Jag var redan lagom lullig av vinet (tål inte vin jättebra..haha...), så när vi dök upp utanför VOPA, så var discot fortfarande stängt.

Efter typ 1 minut dök bl.a. Matjaz Pungertar upp med sin flickvän och jag fick chansen att berätta för henne om Wisla och hur kass Matjaz är på biljard, jag skämdes efter att ha spelat med tjejerna, men sen började han spela och jag höll på att kissa på mig...haha... Alla stod dubbelvikta av skratt när jag berättade om hans talanger, kanske taskigt eftersom hans lagkompisar också stod där, men va fan, är man kass så är man ;)

Så dök Maxi Mechler och Richard Freitag upp och började snacka med oss (mig och Yana, främst Maxi med Yana och Freitag med mig) och då bröt helvetet loss. Eller det bröt loss när klubben tillslut öppnades och vi fick komma in och stod och shottade. Jag avlägsnade mig ganska snabbt från situationen, men det blev iaf "jävla h*ra som försöker sno min backhoppare". Ooohh, hell no. Fan vad arg jag blev. Snacka kan man inte med någon tydligen. Kändes direkt att man var tillbaka i backhoppningscirkusen (Sim EM var så mycket skönare med det).

Vet inte riktigt vad som hände senare, för jag har ett antal luckor från kvällen ;) Satt dock mesta delen av kvällen med Andy, vilket var som att strö ännu mer salt i såren hos Freitag-tjejen. Och sedan visade sig tydligen bara salt i såren hos någon annan också. Något som ja typ inte hade den blekaste aning om, men so jag fick skit för helt ovetande om typ resten av resan.... 

Men jag är väldigt ärlig och berättade för herr Gruber att "tsss... Thomas är bättre, om jag ska välja". Eftersom de är kompisar så dök han snart upp på dansgolvet med honom bredvid sig och presenterade oss, så börjar vi snacka typ i en minut, men så kommer Andy på att nä förresten, jag vill va med henne, så han slänger bort Thomas och fortsätter umgås med mig själv...hahaha...

Iskrus stack hem tidigare, medan Ania och jag drog hem runt 3...hittade dock en backhoppare som jag känner på vägen med hans andra lagkompis. De tyckte de skulle köra hem, tsss tyckte vi så de följde med oss för att efterfesta. En sovande Iskrus var lagom glad när vi stormade in på rummet med släptåg av två backhoppare, som hon inte känner personligen...haha... 

Jag vet inte vad det är med mig och mina grejjer, men backhoppare har en tendens att vilja prova mina saker (no dirty thoughts, vi snackar om kläder och skor :P). Så även herr X som sprang runt i mina 16cm klackar...hahaha... Sarah's kommentar dagen efter "Vicky, what's up with you and all the skijumpers always trying on your stuff, underwear, clothes, shoes. ALWAYS! I don't get it!"...haha... Well, honestly, I really don't know...hahaha...

To be continued....

xoxo,  
Vicky

5 comments:

*Anulka* said...

Lubie te fotki od nas z pokoju :)hehe anonimowi koledzy hehehehe

Vicky M said...

:D

Anonymous said...

hahahahahahahahaahaha nie no w ogóle nie wiadomo kto to :P

Vicky M said...

ten kto wie to wie :P

Anonymous said...

Włosi ;)