Sunday, December 13, 2009

Lucia Movie Night frå 4,5 av 5 poäng iår :)


Kom hem runt halv åtta. Såklart var salong 1 den salong som var sist ut, men störst bioduk, så vi får väl ta det ;) Första filmen skulle börja klockan 00.20, men då kom de som jobbar in och kastade ut prylar och gav ut en goodie bag. Alla blev som galna, ställde sig upp och ville fånga mössorna och dvd:na som kastades ut. Jag satt på min plats och tyckte mest att det kunde vara över så filmen kunde börja. KABOOM och jag blev "knockad" av en mössa som hamnade på mitt huvud. "Oh, no tänkte jag och jag bara kände händerna so var på väg att slänga sig över mitt huvud och börja slita...ajjj.", men de stoppade sig i sista sekunden, jag kände fingerspetsarna nudda mössan, men folk verkade iaf ha lite vett och etikett med att man inte plockar "kläder" av folk. Svart mössa med brodyren "don´t drink & drive", lite lustigt att jag som bor i Österrike, där det faktiskt är tillåtet att gå ut och ta en drink eller två och sedan köra hem (0,5 promille är tillåtet).

På tal om kampanjen "don't drink & drive" (notera att allt är skrivet med små bokstäver...), så är broschyren det fjantigaste jag sett, eller ja, iaf texten det dör 125 männskor om året i Sverige i trafiken p.g.a. alkohol. Sorry, men låter 125 människor avskräckande? Jag tyckte det var det fjantigaste jag läst, 125 pers är jue inget, tycker det ger helt fel effekt at ha ett sådant lågt nummer i en anti-körkampanj, för jag anser att reaktionen bli "Bara? Det är jue inget". Vad säger ni?

Men tillbaka till bion, första filmen var Up in the Air med George Clooney. Den har premiär den 15 januari! Paus, vi fick Subway subs, MER krusbär och en alldeles för lång paus. Film nummer två var Disney´s Old Dogs med Robin Williams och John Travolta i huvudrollerna (premiärdatum 25:e december). Ännu en paus, mega stora VARMA lussekatter (med massa saffran :D), kaffe, clementiner och pepparkakor. Sista filmen startade klockan 05.00. Vi visste att det var dags för en svensk film och jag hoppades bara på att det INTE skulle vara en komedi (jag tycer svenska främst komedier är sååå tråkiga, svensk humor är så kass på bio), det blev dock Snabba Cash med snygge Matias Padin i huvudrollen.

Vad tyckte jag då var dåigt? Varför fick inte kvällen betyget 5, utan bara 4,5. Ja, för första gången ville jag inte sova ALLS under hela kvällen, då filmerna verkligen var bra. Maten var också bra. Ett stort minus är att det inte fanns någon energidryck alls, ingen BURN, ingen Red Bull nada... Vilket jag egentligen tycker är ett måsteen "all-nighter", nummer två var att de bara hade fet standardmjölk till kaffet, att pauserna var FÖR långa mellan filmerna, oki att det inte gick att göra det annorlunda för de första två, men den sista kunde de lugnt ha kortat ner med 15 minuter.

Filmrecensioner kommer i nästa inlägg :)
Lussevakade ni?

xoxo,
Vicky

3 comments:

Anonymous said...

KAZDE STRACONE ZYCIE TO JEDNO STRACONE ZYCIE ZA DUZO KOCHANA...A 125 ZYC? CZY TO JEST DUZO CZY MALO?
WEDLUG MNIE TO STRASZNIE DUZO! TO TAK JAKBY 125 DZIECI URODZILO SIE MARTWYCH...ALE POWINNO SIE JESZCZE POMYSLEC O TYCH CO BYLI BLISCY TYM 125 OSOBOM...ILE OSOB JEST WTEDY W ZALU? POZDRAWIAM SERDECZNIE!!

Anonymous said...

SYLVEK

Anonymous said...

SYLVEK