Wednesday, November 21, 2012

Pasta med räkor i tomat- och vitt vin sås

Fick några frågor om hur jag gör pastan som jag visade för några inlägg sedan. Jag är lite av en "känsla" människa så hur mycket räkor jag sätter i är "vad jag känner för", men ska ge er ett ungefärligt recept.

4 portioner
  • 1 paket räkor (valfritt om ni vill ha med skal eller färdigskalade)
  • 200-300g frusna scampiskärtar (både rosa och svarta)
  • 2-3  tomater
  • 1 paket (ca500g) med krossade tomater (ej purée)
  • 3-5 klyftor vitlök (beror på hur stark den är och hur "stark" ni vill ha såsen)
  • 1/2 röd chili eller 1-2 matskedar chilli flakes
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 1-2 msk smör
  • vitlökssalt, vitlökspeppar, vitpeppar
  • 4 portioner spagetti
Skala räkorna (om ni köpt oskalade). Hacka vitlök och chilli fint, fräs i het olivolja i en wok/kastrull utan att det tar färg. Häll i de krossade tomaterna (nästan allt). Häll i de hackade tomaterna. Koka tills en del av vätskan kokat bort. Tillsätt vinet (spara ca 0,5dl) och fortsätt koka ihop till bra konsistens, cirka 3 minuter och häll sedan i räkorna & scampin. Fortsätt koka i ca 5-10 minuter. Tillsätt vitlökssalt. Rör ner smöret och smaka av med vitlökssalt, peppar och eventuellt lite socker om ni tycker att det smakar för mycket "surt" av tomaterna. Vill ni ha såsen lite mer flytande så häller ni i resten av vinet. Vänd sedan i nykokt pasta (som ni blandad med lite olivolja). 
Voilà!! Bon Appétit!


xoxo, 
Vicky
Follow Me on Twitter VicktoriaM

No comments: