Friday, February 03, 2012

Att ta det i munnen är skam

Jag finner inga ord för svenska sportens nya nickname för IFK Göteborg. "Real Göteborg" som svenska sportvärlden har tagit i mun och gjort till en tolererat uttryck. Det är skrattretande att man ens sträcker sig till den grad att jämföra ett av världens bästa lag, Real Madrid, till vilket svenskt lag som helst och påstå att de ens skulle vara i närheten av samma nivå. Men att verkligen i sina fulla sinnes bruk påstå att IFK Göteborg skulle vara i samma klass, inte ens mena i närheten, utan verkligen, I SAMMA KLASS som Real Madrid och därför har SportSverige gett IFK Göteborg namnet "Real Göteborg". Varför? Jo, för de har köpt in två mediokra spelare, Nordin Gerzic och Pontus Farnerud, som de helt seriöst tycker är av samma standard som Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso, Marcelo, Pepe, Kaká eller Sergio Ramos för att bara nämna några. I ärlighetens namn hade de inte ens fått hamna på bänken i Real... Sverige är dock landet lagom, så det är väl vad de strävar efter med sina spelare också; att de ska vara lagom. Lagom är jue bäst.

Antingen har 1:a April kommit tidigt i år eller har alla gått och blivit totalt sinnessjuka.

Read Andréa's chronicle in English: "Real Göteborg" is a joke and humiliating to Real Madrid

 xoxo, 
Vicky

2 comments:

Alex said...

"Real Göteborg" syftar inte till någon form av fotbollsmässig kvalitet - det är snarare så att uttrycket har kommit sig som sådant att IFK Göteborg allt mer börjar värva redan etablerade spelare (såsom Real har gjort under en tid och blivit kritiserade för).

Denna säsongen har de gått ifrån sin tradition och idé av en stark akademi som producerar talanger som bygger stommen i laget - som sedan kryddas med "stjärnor", därav det nya öknamnet(om man så vill).

Anonymous said...

awesome post! Keep up the sweet work!
my site > Mission Homes for Sale