Monday, February 27, 2012

Dukan fransyska

Jag håller fortfarande på med Dukan. Idag tillagade jag och mamsen en fransyska. Väldigt lätt recept och väldigt god blev den, nästa gång kommer jag typ ha i 3 gånger så mycket vitlök. Superlätt recept.

1 kg benfritt nötkött av fransyska eller liknande kött
1 dl vatten
1/4 dl kinesisk soya
5 svartpepparkorn
5 kryddpepparkorn
1 st gul lök
3 st morötter
2 st vitlökar
Salt
Peppar

Stek köttet runt om, salta och peppra.

Slå på alla flytande ingredienser. Skär löken i klyftor
Skär morötterna i stavar. Dela vitlöken i 4 delar.
I med morötter, lök och vitlöken. Lägg i köttet i en lergryta med alla grönsaker och vatten/soya runt om. Sätt i en termometer i mitten. Sätt ugnen på 125
° C och ställ in köttet. När termometern är på 65-70° C så är köttet klart.

Ta upp köttet, slå in det i smörpapper och lägg det i lerformen med lock över i ca 30 minuter.
Ta ut skär och servera med såsen och grönsakerna.

xoxo,  
Vicky

No comments: