Jag håller fortfarande på med Dukan. Idag tillagade jag och mamsen en fransyska. Väldigt lätt recept och väldigt god blev den, nästa gång kommer jag typ ha i 3 gånger så mycket vitlök. Superlätt recept.
1 dl vatten
1/4 dl kinesisk soya
5 svartpepparkorn
5 kryddpepparkorn
1 st gul lök
3 st morötter
2 st vitlökar
Salt
Peppar
Stek köttet runt om, salta och peppra.
Slå på alla flytande ingredienser. Skär löken i klyftor
Skär morötterna i stavar. Dela vitlöken i 4 delar.
I med morötter, lök och vitlöken. Lägg i köttet i en lergryta med alla grönsaker och vatten/soya runt om. Sätt i en termometer i mitten. Sätt ugnen på 125° C och ställ in köttet. När termometern är på 65-70° C så är köttet klart.
Slå på alla flytande ingredienser. Skär löken i klyftor
Skär morötterna i stavar. Dela vitlöken i 4 delar.
I med morötter, lök och vitlöken. Lägg i köttet i en lergryta med alla grönsaker och vatten/soya runt om. Sätt i en termometer i mitten. Sätt ugnen på 125° C och ställ in köttet. När termometern är på 65-70° C så är köttet klart.
Ta upp köttet, slå in det i smörpapper och lägg det i lerformen med lock över i ca 30 minuter.
xoxo,
Vicky
No comments:
Post a Comment