Monday, February 27, 2012

Resehändelser

Ni anar inte vilken dag det har varit. Klockan ringde strax innan 6 i morse, vilket innebar lite dryga 4h sömn. Tittar ut genom hotellfönstret och det snöar!!! Great speciellt eftersom jag har en 10 minuters väg i högklackat att gå med en laptop, handväska och resväska till centralstationen...

Skulle egentligen ha åkt med hopparna till flygplatsen, men deras buss gick först klockan 7 och jag var rädd för att trafiken vid Oslo skulle göra att jag kom för sent för min check-in. Bra val att ta flygtåget, för jag hade varit sen om jag åkt med de. På flygplatsen var det kaos, kanske inte i ordets rätta bemärkelse, men gate:rna byttes hela tiden så man fick springa kors och tvärs över flygplatsen. För att inte tal om förseningarna. Jag hatar sena flyg, men detta gav mig möjlighet att snacka med killarna för alla dök upp allt eftersom tiden gick, så fick man lite easy tid att snacka :)

Tillslut fick vi boarda. Sen fick planet inte lyfta, satt i dryga 30 minuter, efter redan en 1h försening för boardingen. Tillslut var vi uppe i luften. Älskar att Norwegian har Wi-Fi i luften :)

Vi landar i Köpenhamn, går av planet och så är det stopp. Dörrarna ut ur gate:n är stängda. Personal kommer, men de öppnas inte. Där får vi stå i ännu 30 minuter innan säkerhetspersonal kommer. Varför? Jo för de hade glömt att stänga dörren från boarding till Edinburgh, så nu fanns det risk att passagerarna var blandade och detta var tvunget att redas ut.


Jag trodde typ de skulle köra en ID-koll, men när säkerhetspersonalen kommer så säger de "Ja, asså nu har det blivit lite mixat, så ni som har kommit från Oslo gå in i terminalen till vänster och ni som ska till Edinburgh, ni ska boarda planet" - WTF?!?!? Are you kidding me? Vi fick asså stå och vänta i dryga 30 minuter för att de skule förklara för oss att vi som har ankommit skulle in, och de som skulle flyga skulle på planet... - Säkert ingen som hade kunnat lista ut det annars... De ankommande hade jue säkert gått på planet igen..för det är jue vad man gör när man ankommer till destination...

Öresundståget gick smidigt... Taxi (jag är inte bra på det här med public transportation)..inte en endaste jädrans taxi någonstans... Tog bussen...ekonomiskt... En ung kille kom fram till mig "Du ser lite misplaced ut, du åker inte buss så ofta va?" haha...jag tyckte det var ganska kul. "Dök inte pojkvännen upp för att hämta dig?" - Cheeesy raggreplik, men men..haha..

Var hemma nästan 3h senare än jag skulle...

xoxo,  
Vicky

No comments: